Almere Jungle en het Rondje AAP

Almere Jungle en het Rondje AAP

Volledig uit de route, maar zo de moeite waard! Almere Jungle is een leuke kleinschalige dierentuin die we haast niet willen aanraden om hem zo klein en fijn te houden. Zelfs op een zaterdagochtend was het nog heerlijk rustig en hebben wij uitgebreid de tijd kunnen nemen om alle dieren en veel planten te bestuderen.

Parkeren kan bij de aangegeven parkeerplaats iets verderop. Het is nog wel een afstandje lopen vanaf daar, maar op de terugweg hebben wij dit gecombineerd met het rondje AAP dat naast Almere Jungle ligt. Daarover later meer.

Almere Jungle

Bij binnenkomst kom je als eerste bij een enorm aquarium met reuze karpers, wat al een goede eerste indruk maakte. Hierna kun je de keuze maken om eerst het junglecafé te betreden (vrije toegang) of de dierentuin binnen te gaan. Wij zijn begonnen met de dierentuin en zijn geëindigd in het junglecafé.

Zodra je de dierentuin binnenstapt voelt het al heel spannend aan. Kinderen kunnen door tunnels kruipen, er groeit overal een grote verscheidenheid aan planten én er staan overal wel kooitjes. De dierentuin is opgedeeld in verschillende segmenten die aan continenten zijn gekoppeld. Waar precies de dino’s aan gelinkt zijn was ons niet erg duidelijk.

Na elke bocht is er wel een tunnel om door te kruipen of is er een avontuurlijk pad (over water en piranhas) dat je kunt lopen. Halverwege de route is er zelfs een soort escaperoom gebouwd, die de kinderen heel erg eng vonden, maar die wel echt goed in elkaar gezet leek.  Er zijn kleine hoekjes waar je in kunt zitten en een groot hok waar je bij de apen in kunt zitten.

Er is een binnen- en een buitendeel bij deze dierentuin. Ongeveer 80 procent is overdekt dus een heerlijke optie op een regenachtige dag. De dieren in de buitenruimte zitten in ruime hokken waar je echt dichtbij kunt komen. De variatie in dieren is niet heel groot, maar wel leuk. Het zijn over het algemeen kleine dieren, wat ook bijdraagt aan de gezelligheid en kleinschaligheid van de dierentuin.

Het junglecafé is een vriendelijk restaurantje waar je kunt lunchen of even iets drinken. De kaart is nog redelijk divers, maar wel wat je kunt verwachten van een klein dierentuin restaurantje. Buiten op het terras heb je een geweldige zandbak met een boel hangmatten waar je heerlijk in kunt ontspannen.

Rondje AAP

Zoals vermeld hebben wij op de terugweg een rondje AAP gelopen. Stichting AAP heeft een vestiging vlak naast Almere jungle, die niet vrij toegankelijk is. Wat ze wel hebben gedaan is een wandeling aangelegd waarmee je met verrekijkers naar de apen kunt kijken. Je kunt hier ook leren over de apen en hun afkomst. De wandeling is op z’n hoogst een kilometer lang en zeker de omweg waard. Je komt uiteindelijk uit bij de parkeerplaats. Dit uitje was zo plezant dat we allen het gevoel hadden dat we hier vaker naar toe wilden gaan. Het komt zeker op onze lijst met favoriete dierentuinen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.