Het beleefpad op Landgoed Prattenburg

Het beleefpad op Landgoed Prattenburg

Verstopt in de bossen rondom landgoed Prattenburg bevindt zich een prachtig aangelegd Beleefpad. Deze tocht van 2,5 kilometer belooft veel te leren over de bomen, de wolken en andere dingen uit de natuur.

Parkeren kan op de algemene parkeerplaats vlak langs de weg. Om deze parkeerplaats te bereiken moet je wel een aparte manoeuvre maken over een fietsstraat, maar de parkeerplaats is verder wel ruim opgezet. Om het begin van het Beleefpad op landgoed Prattenburg te bereiken hebben wij een stuk over een klein weggetje gelopen. Wellicht is deze afstand ook door het bos af te leggen. Het is ongeveer 850 meter richting het kasteel. Aangekomen bij de toegangspoorten van het kasteel, ga je links het bos in. Ongeveer 100 meter verder begint het Beleefpad aan de rechterkant. Het pad staat aangegeven op paaltjes, zowel aangegeven met rode pijlen als met blauwe bordjes met informatie.

Tijdens de wandeling leer je inderdaad verschillende dingen over bijvoorbeeld de wolken (welke zijn er allemaal) en de bomen (welke blaadjes herken je, hoeveel jaarringen, etc). Maar het is vooral ook geschikt om lekker te spelen. Zo heb je een balanceerpad, die door de ijslaag dit keer niet zo veilig was. Maar ook een schommel. Een katapult. En nog veel meer. De opdrachten op de palen zorgen ervoor dat kinderen net iets anders naar de natuur kijken dan normaal. Zo moet je op een gegeven moment een kunstwerk maken van allerlei materialen die je in het bos kunt vinden.

Even verderop waren wij lichtelijk verward over de route. Bij één paaltje staan er pijltjes twee kanten op. Wij hebben de weg genomen van de dubbele pijltjes, maar op een gegeven moment kwamen wij weer terug op de route waar we al waren geweest, waardoor wij twijfels kregen over onze keuze. Nu hadden wij een ander gezin voor ons ook deze route zien lopen, dus wellicht is het de bedoeling.

Het bos was prachtig, het Beleefpad zeer goed in elkaar gezet en de mogelijkheden zijn erg uitgebreid. Het is een aanrader om schitterende bos in Landgoed Prattenburg te bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.