Betuwekids Route Culemborg

Betuwekids Route Culemborg
De anderhalf meter bankjes

Hoera! Betuwekids bestaat twee jaar! Ter ere van ons tweejarig bestaan een heuse Betuwekids Route in Culemborg. Een route langs dieren, speeltuinen en prachtige stukjes Culemborg. De route is ongeveer 3 km lang en met kleine aanpassing geschikt voor rolstoel en kinderwagen.

De route

Heenweg Betuwekids Route

De Betuwekids route start bij een van onze favoriete speeltuinen in Culemborg: Bomedikke. Als de kinderen hier gaan spelen, dan is er een groot risico dat je niet meer aan de wandeling toekomt. Wij raden dus aan om lekker te gaan wandelen en hier met een picknick te eindigen.

Steek bij de Bomedikke het fietspad over en loop langs het water en de geitenweide. Ben je met de kinderwagen of rolstoel, steek dan even de brug over, ga rechtsaf en over de volgende brug aan je rechterhand kom je weer terug op de route. Je blijft hier het verharde paadje langs het water volgen. Zo kom je bij twee vrolijke paarden. Roelina (de grote Fjord) en Doortje (de kleine shetlander) zijn altijd in voor een aai over hun manen.

Aan het einde van het paadje kom je uit bij een grote parkeerplaats. Deze steek je schuin over. Loop langs de Polikliniek en steek de wat grotere weg over. Hier kom je uit bij de anderhalf meter bankjes aan de vier dreven, ter herdenking aan de coronatijd van afgelopen jaren. Vervolg de weg naar links, over het wandelpad. Bij het kruispunt sla je rechtsaf en volg je de dreven tot het volgende kruispunt, ook daar ga je weer rechtsaf. Hier op de hoek ontmoet je nog een aantal paarden.

Na enkele huizen heb je aan de linkerkant de ingang van de Plantage. Neem vooral de tijd om dit prachtige park te bekijken. Er is een fontein, een speeltuin, een hertenkamp en een kippenvoilere. Wij liepen met de fontein aan de rechterhand richting speeltuin, langs de kippenvoilere en om het hertenkamp (rechterhand). Loop nu met een schapenweiland aan de linkerkant richting de uitgang van het park.

Terugweg

Als je uit de Plantage komt, kom je via het achterpad richting de Sprokkelenburglaan. Hier heb je een leuke natuurspeeltuin die zeker het ontdekken waard is. De kabelbaan en stapstenen zijn hier bij onze kinderen favoriet. Na het spelen vervolg je de Sprokkelenburglaan richting een grotere weg. Hier sla je rechtsaf en vervolg je de weg over de stoep. Aan het einde van de stoep steek je de weg schuin over en ga je linksaf verder over de dreven. Het weiland bevindt zich nu aan de rechterkant en je loopt door een prachtige bomenlaan waar je her en der nog een paddestoel kunt ontdekken. Aan het einde steek je de weg over voor een bezoekje aan de geiten en loop je vervolgens over de stoep aan de overkant terug richting het beginpunt. Aan de linkerkant heb je nogmaals een leuke speeltuin. Vervolg je weg richting de Bomedikke om het rondje af te lopen!

Laat je het ons weten als je deze prachtige Betuwekids Route hebt gelopen? Heel veel plezier gewenst!  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.