Blotevoetenpad in Natuurkwartier Nieuwegein

Wat een leuk blotevoetenpad ligt er in het Natuurkwartier Nieuwegein. Deze korte wandeling door het bos, langs en over het water is iets minder dan een kilometer lang en goed te combineren met wat er verder te beleven is in het Natuurkwartier.

Als je met de auto bent, kun je parkeren aan de overkant van de weg van het Natuurkwartier. Vanaf daar loop je langs het water naar de molen, waar het blotevoetenpad aangegeven staat. Schoenen uit en lopen maar. De route staat aangegeven met paaltjes waar groene voeten op staan. Bij sommige paaltjes zijn de voeten weg gehaald, maar de route spreekt redelijk voor zich. Je loopt over verschillende ondergronden en door de vele bloemen hebben we ook veel verschillende vlinders gezien. Bij het water kun je ervoor kiezen hier op de makkelijkere of moeilijke weg overheen te gaan. Uiteindelijk kom je uit bij de natuurspeelplaats, waar de kinderen even lekker bij het water kunnen spelen. Daarna kun je bij de start van het blotevoetenpad je voeten weer schoon maken en je schoenen aantrekken.

In het Natuurkwartier Nieuwegein is nog veel meer te doen. Naast het blotevoetenpad kwamen we allemaal kabouterpaaltjes tegen, een kort kabouterpad dat je hier kunt lopen. In dit struinbos kunnen de kinderen verder heerlijk rommelen. Na het blotevoetenpad zijn we doorgelopen naar de kinderboerderij en hebben we nog even gespeeld in de speeltuin Oudegein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.