Bos, water en zand in speelbos Herperduin

Eerder hebben we in Natuurgebied de Maashorst al het Docus de Das avonturenpad en het kabouterpad gelopen. Iets buiten de Betuwe zijn dit echte aanraders om eens te ontdekken. Nu ontdekten we speelbos Herperduin – Da’s leuk, dat in de buurt ligt van de andere twee paden. Wat kun je in dit speelbos heerlijk spelen met alles wat de natuur te bieden heeft; water, zand, bomen, takken en dennenappels. Ook zijn er een heel groot klimtoestel, een uitkijktoren en voldoende wandelmogelijkheden.

Bij Restaurant de Kriekeput in Herpen bevindt zich een grote parkeerplaats, waar wij de auto geparkeerd hebben. Na de weg overgestoken te zijn, kom je meteen in het speelbos. Via verschillende paadjes kom je uit bij de grote open plek, waar de kinderen kunnen spelen met zand, water, verschillende waterpompen en het grote speeltoestel. Vergeet niet om droge kleren mee te nemen, want je komt hier zeker niet schoon en droog weg.

Een vaste wandelroute hebben we niet gevonden in speelbos Herperduin, maar wandelmogelijkheden zijn er zeker genoeg. Je kunt de verschillende paden hier heel goed zelf ontdekken. Onderweg kom je verschillende leuke speelmogelijkheden tegen en een kort blotevoetenpad. Loop je door vanaf het grote speeltoetsel, dan kom je via buizen bij een uitkijktoren die aan de ene kant uitkijkt over het bos en aan de andere kant over de grote zandvlakte. Het is een flinke klim voor jonge kinderen en vandaag waaide het behoorlijk hard, maar het was zeker de moeite waard met dit mooie uitzicht.

Kortom, er is hier genoeg te beleven om je een ochtend, middag of hele dag prima te vermaken. Ook zijn er bij Restaurant Pan & Zo allerlei eet- en drinkmogelijkheden. Lekker een kopje koffie mee naar de speelplek, een lekkere lunch of avondeten, het kan allemaal. Vanwege de coronamaatregelen zijn er momenteel alleen mogelijkheden voor afhalen.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.