Culemborgse Ommetjes

Een echte aanrader is het boekje ‘Culemborgse ommetjes’, dat je gratis op kunt halen bij boekhandel Tomey op de markt of bij de Plus supermarkt in Culemborg. In het boekje staan 20 ommetjes door de verschillende wijken van Culemborg. Zeker in deze coronatijd een fijne manier om er even uit te zijn dichtbij huis.

Wij hebben de route gelopen die speciaal is uitgezet voor de allerkleinsten: ‘De kinderwagen-route’. Je loopt onder andere over de dreven, door de plantage, langs de haven, over de dijk en door de stad. In totaal is de wandeling ongeveer 5 km lang. Onderweg kom je genoeg speeltuinen, beesten en anders tegen waarmee de kinderen zich goed vermaken. Naar de boten en treinen kijken is bijvoorbeeld ook een groot succes en een tochtje op en neer met de veerpont is langs deze route ook mogelijk.

Naast deze route staan er nog 19 andere routes in dit boekje, waarvan veel goed te wandelen zijn met (jonge) kinderen. Per ommetje vind je een plattegrond met een aantal punten waar iets te vinden is dat opvalt. De wandelroutes zijn tussen de 1 en 6 km lang. Daarnaast staat er ook een fietsroute in van ongeveer 15 km. Vrijwilligers van stichting De Roos Culemborg hebben deze Culemborgse ommetjes uitgezet. Op www.deroosvanculemborg.nl vind je meer informatie over dit boekje. Wij gaan er zeker nog een aantal uitproberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.