Culemborgse safari

Elke week lopen wij een rondje met de jongste kinderen. Eén van die wandelingen bracht ons langs allemaal verschillende dieren die Culemborg rijk is; wij noemden hem de Culemborgse Safari. Naast deze dieren is het gewoon een lekkere wandeling van ongeveer 6 km, maar korter kan natuurlijk ook als je een alternatieve route kiest.

Het eerste stuk door de uiterwaarden is niet makkelijk begaanbaar met een kinderwagen, maar het is zeker wel het duwen waard. Je waant je even heel ver van alles vandaan en onder het geluid van kabbelend water loop je langs de eerste dieren: koeien. Zodra je de uitwaarden uit bent kom je bij de paarden in een weiland. Over verschillende paadjes in de wijk Parijsch kom je langs meerdere speeltuintjes waar de kinderen kunnen spelen. Ongeveer ter hoogte van de Maasweg lopen nieuwsgierige schapen, die flink dichtbij komen. Dat was toch wel een beetje spannend voor de kinderen. Bij de Josefschool staan twee geiten in de wei, samen met nog meer schapen. Als je de tocht vervolgt langs het water kom je ook nog bij twee vriendelijke paarden die graag een hapje gras willen.

Voor de kinderen net zo leuk als een echte Culemborgse safari en zeker een goede wandeling waar je een lekkere frisse neus bij kunt halen, terwijl de kinderen genoeg te zien hebben.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.