De Blauwe Kamer

De Blauwe Kamer

Een uitkijkpunt, een vogelkijkhut, prachtige natuur en veel wilde dieren. Dat vat onze wandeling in de Blauwe Kamer goed samen. Een korte wandeling van ongeveer 2 kilometer, waarbij wij dezelfde weg heen als terug liepen. Je kunt deze wandeling ook uitbreiden naar wandelingen van 3 tot 11 kilometer.

Er zijn twee plekken waar je kunt parkeren. Zowel achter het ‘Panorama Restaurant de Blaauwe Kamer’ als langs de weg naar het restaurant. Deze laatstgenoemde plek is bedoeld voor wandelingen. Op het moment van arriveren waren er een paar auto’s, maar dit stroomde na ons toch nog redelijk snel vol. De afstand van de weg tot de parkeerplaats is minimaal. Je vindt de parkeerplaats bij de enorme schoorsteen.

De wandeling begint achter het restaurant en is vrij duidelijk aangegeven met grote borden. Het eerste deel van de route is verhard, waardoor het zeer geschikt is voor rolstoelgebruikers maar ook voor een buggy of een kinderwagen. Het verharde deel loopt tot het uitzichtpunt. Het uitzichtpunt zit in het begrazingsgebied.

Vanaf het uitzichtspunt heb je een prachtig panorama over de vallei en naar de Grebbeberg. Hier zagen wij al Galloway koeien en Konik paarden grazen. Er staan op het uitzichtpunt twee verrekijkers. Beide waren nog ietsjes te hoog voor de jongens, waardoor zij voornamelijk heel veel lucht hebben bekeken. Desalniettemin vonden ze dit geweldig.

Om van het uitzichtpunt bij de vogelkijkhut te komen loop je over een vlonderpad. Het water was aardig hoog en ik kan mij voorstellen dat het pad wel eens onder water staat. Daarna steek je het begrazingsgebied over om in het bosje te komen. De jongens vonden het een veiliger idee om tussen de bomen te lopen, maar er langs kan ook. De koeien lagen hier vrij dichtbij, vandaar dat de jongens zich iets angstiger voelden. Dit stuk is absoluut niet geschikt voor kinderwagen en/of rolstoel.

Aan het eind van het bebost gedeelte, ongeveer 500 meter vanaf het uitzichtspunt, kom je bij de vogelkijkhut. Dit is een hoge hut, die volledige beschutting biedt. Binnenin tref je verschillende bankjes, waarop je kunt zitten terwijl je vogels en andere fauna kunt spotten. De jongens hebben hier een klein picknick moment gehouden terwijl zij uitkeken over de vallei. Aan de andere kant kijk je uit over een waterplas met een enorme hoeveelheid vogels. Boven de ramen zijn borden met de verschillende vogels die je kunt zien.

We hebben dezelfde weg teruggelopen, maar vanaf het uitzichtpunt hadden wij ook links of rechtsom kunnen lopen. Omdat het guur was hebben wij besloten dat voor een andere keer te bewaren. Onze intentie is dan ook zeker om weer een keer terug te komen bij de Blauwe Kamer. Het was er prachtig en zo toegankelijk dat het echt een enorme aanrader is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.