De top vijf van Lotte

De top vijf van Lotte
Stiekem een andere favoriet: de tuinpiraat in Culemborg

Wat een onmogelijke opgave is het uitzoeken van mijn favoriete uitjes en ook nog om daar een top vijf van te maken. Wat een aanbod! En dat is iets, dat wij een jaar geleden nog helemaal niet doorhadden.

Het afgelopen jaar hebben mijn gezin en ik zoveel gezien en gedaan; in totaal hebben wij 56 uitjes in de Betuwe en omgeving gedaan. En vrijwel elke keer komen wij allemaal enthousiast thuis. Daarnaast is het al genieten om te merken hoe de kinderen gewend zijn om in de natuur te zijn en dat ze het ook gewoon als heel prettig ervaren. Ze kunnen zich uren vermaken met stokken, stenen en water.

Betuwekids heeft het afgelopen jaar voor veel avonturen gezorgd en ik ben erg benieuwd naar het volgende Betuwekids jaar.

Mijn top vijf uitjes van het afgelopen jaar zijn de volgende:

Kasteel Soelen

Wat vond ik kasteel Soelen een enorme verrassing, zo dicht bij huis. Een prachtige gevarieerde wandeling met als toetje een prachtig kasteel. Hier zijn wij in totaal zeker drie keer geweest. Juist omdat het niet een lang rondje is en niet zo ver van huis is het ideaal voor een snel uitstapje in de middag. Een perfecte uitje om mijn top vijf mee te beginnen.

Een prachtig kasteel als toetje bij een mooie wandeling

Wandelen bij de doorgezaagde bunker

Elke keer als wij bij de doorgezaagde bunker gaan wandelen is het een speciale ervaring. Persoonlijk vind ik het zo’n uniek stukje Betuwe, waar geschiedenis, natuur en civiele techniek dichtbij komen. De snelweg vlak naast de route is niet eens zo storend. En zodra je het zelfbenoemde “avonturenpad” induikt hoor je het amper.

De doorgezaagde bunker is een fotogenieke plek!

Landgoed Oostbroek

Nog een prachtige route vind ik die bij landgoed Oostbroek. Ondertussen zijn we er vier keer geweest en elke keer is het een heel fijne wandeling. De route is kort, waardoor het goed te combineren met verschillende andere activiteiten in en om Utrecht. De stukjes wandeling over de plankieren is altijd een leuke ervaring. 

De plankieren blijven zo gaaf!

Het Speelse Veld

Het Speelse Veld in Beneden Leeuwen is zo’n uitje dat je bijblijft door het verrassingseffect. Het was er zo stil en rustig, maar ook zo enorm uitgebreid. Cool Nature heeft meerdere prachtige speeltuinen neergezet en elke die wij bezochten is tot nu toe enorm succesvol. De combinatie van speeltuin en natuur is een hele sterke.

Genoeg bruggetjes over water!

Boerderij Hoekelum

Verstopt in de bossen van Landgoed Hoekelum zit Boerderij Hoekelum waar je lekker kunt spelen. Zo zijn er een speelcaravan en een kabouterpad dat je kunt lopen en het restaurant heeft ook nog een heel erg prettig terras. Ook dit uitje hebben wij meermaals bezocht.

Heerlijke cakejes verkrijgbaar bij Boerderij Hoekelum.

Deze vijf uitjes zijn maar een deel van mijn favoriete uitjes. De Betuwe en de omgeving om de Betuwe hebben zoveel te bieden. Ik ben erg benieuwd naar top vijf van volgend jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.