Dino Hunt bij de Loonse en Drunense duinen + kortingsactie!!

Dino Hunt bij de Loonse en Drunense duinen + kortingsactie!!

Een nationaal park dat vrij dichtbij is en waar we nog nooit waren geweest. Daar moest verandering in komen. Het laatste zetje kwam door Dino hunt, het outdoor escape spel. Hierdoor ga je, al dinojagend, wandelend door een natuurgebied. In ons geval dus De Loonse en Drunense Duinen.

Hoe werkt Dino Hunt? Je koopt van te voren de route, nadat je bepaald hebt waar je heen wilt. Dan installeer je de app. Vervolgens ga je naar de gekozen locatie (op dit moment Loonse en Drunense Duinen, Herperduin of Kaapse bossen). Vanaf daar volg je de aanwijzingen en vragen in de app. Je kunt van te voren dus niet de route zien en kunt ook niet inschatten hoe ver je bent. De app is zeer gebruiksvriendelijk.

Wij hebben geparkeerd bij een grote parkeerplaats naast de Rustende Jager. Vanaf daar begint ook de route. Omdat het een zeer zonnige zondag was, was de parkeerplaats afgeladen vol. Gelukkig nog een plekje kunnen vinden. Wel iets om alert op te zijn, het is een aantrekkelijk gebied, helemaal met mooi weer.

De Loonse en Drunense duinen is een prachtig natuurgebied in Nederland. Het bos is heerlijk verkoelend en vrij divers. De duinen zelf zorgen voor een flinke uitdaging in lopen en hebben een behoorlijk surrealistisch effect.  De uitgestrektheid en duinen midden in een bos veroorzaken toch een effect waar je je niet op kunt voorbereiden. Overal zaten ook groepjes mensen gezellig te picknicken, terwijl kinderen met schepjes enorme gaten maakten.

De Dino Hunt wandeling brengt je kriskras door het bos en door de duinen. Er zijn leuke vragen die een escaperoom element hebben. Verder heb je fotomomenten waarop je “dino’s voert” of ervoor wegrent. De kinderen waren lichtelijk teleurgesteld dat de dino’s niet echt waren, maar dit is komt toch ook wel in de buurt. Een beetje fantasie en een paar gespotte dinosauruspootafdrukken zorgden voor een hogere geloofwaardigheidsfactor.

Omdat het wandelen best pittig was door al het zand en heuvels duurde de wandeling van 2,2 kilometer toch aanzienlijk lang. De kinderen waren goed moe aan het einde. Je kunt dan goed uitrusten bij één van de horeca punten in de directe omgeving van de Loonse en Drunense duinen.

Wij zijn al met al erg enthousiast. Hoogstwaarschijnlijk komen wij wel eens terug bij de Loonse en Drunense Duinen, maar dan misschien op een minder drukke dag én beter voorbereid. De Dino Hunt is ook een aanrader om een (bekende) plek te (her)ontdekken.

En jullie kunnen nu ook van de Dino Hunt genieten met korting! Gebruik de code: Betuwe20 op de website van Dino Hunt en krijg 20% korting op een Dino Hunt game!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.