Dino’s kijken bij het Oertijdmuseum in Boxtel

Dino’s kijken bij het Oertijdmuseum in Boxtel

Weer een uitschieter maar wat een leuke is dit! Aan de rand van Boxtel vind je het Oertijdmuseum. En nog belangrijker, de dino’s bij het oertijdmuseum. Naast het museum heb je een groot bebost gebied, dat erg gevuld is met beelden van dino’s en andere oude wezens.

Parkeren kan makkelijk op het uitgebreide parkeerterrein voor het museum. En daar is direct al de eerste enorme attractie zichtbaar. Een “levensechte” T-Rex! Onder dit monster moeten uiteraard foto’s gemaakt worden. En iets verder staan nog meer dinosaurussen. Het feest begint dus al voordat je binnen bent.

Bij binnenkomst heb je een keuzemoment. Je kunt eerst de museumroute doen of eerst naar buiten. Wij hebben gekozen om eerst naar het Dinobos te gaan, zodat we de dino’s bij het oertijdmuseum konden zien. Het Dinobos is leuk aangelegd, ook al voelt het eerst een tikkeltje rommelig. In de zomer heb je hier de mogelijkheid om te zitten en te spelen. Omdat alles nat was op de dag dat wij het bezochten, hebben we dit overgeslagen.

De route is goed te volgen. Je loopt langs verschillende dino’s die op allerlei manieren neergezet zijn. Soms heb je meerdere dino’s bij elkaar en soms heb je even niets. Juist dat afwisselende maakt het nog wel enigszins verrassend. De dinosaurussen zijn soms liefdevol en soms nogal ‘carnivoor’. Maar dat hoort er ook bij en maakte opvallend weinig indruk bij de peuters.

Leuk is ook de mogelijkheid om een speurtocht te doen. Je moet dan eieren zoeken en de daarbij behorende letters. Dit was geschikt vanaf een jaar of drie/vier. Omdat ik met twee tweejarigen was, met genoeg indrukken, heb ik niet voor deze optie gekozen. De eieren zoeken was sowieso wel een leuk element, ook al was het nergens aan gekoppeld.

Buiten heb je een boel bankjes waar je pauze op kunt houden. Er is ook een speeltuin met leuke speeltoestellen, die ondanks dat het nat was, nog steeds erg werd gewaardeerd. Ook was er een stuk waar je een fossiel mocht uitgraven. Hiervoor waren er ongeveer vier zandbakjes en een boel afwasborstels. Een leuk detail. Na het Dinobos komt het Oertijdswoud, wat vergelijkbaar is.

Het museum was interactief, erg mooi aangelegd maar net iets te ingewikkeld voor de tweejarige jongens. Er zijn veel fossielen én botten. Toch vonden de jongens en ik het wel leuk. Het is niet heel groot en er is genoeg om te zien. Beneden is er een horecagelegenheid waar je even kunt zitten maar ook leuke hebbedingetjes kunt aanschaffen. Ons favoriete stuk was de kas, waar je ook een prachtig uitzichtpunt hebt. Het oogt daar schitterend.

Wij zijn in totaal een uur onder de pannen geweest, maar dit zou je goed kunnen uitbreiden door bijvoorbeeld de bordjes te lezen. De verwachting is dat we snel zullen terugkomen. Doordat het vanuit Culemborg slechts een half uur rijden is en niet een langdurig of duur uitje is, is het makkelijk op een middagje te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.