Docus de Das avonturenpad in Schaijk

Dit keer waren we iets buiten de Betuwe op pad in een ‘betoverd bos’. Het Docus de Das Avonturenpad ligt in natuurgebied De Maashorst in Schaijk. Op dit pad zijn alle ingrediĆ«nten aanwezig voor een paar uur heerlijk spelen. Een leuke plek om een middagje naartoe te gaan in de vakantie.

Van het parkeerterrein aan de Udensedreef in Schaijk loop je meteen het pad op, waar je het verhaal over Docus en zijn vriendjes te horen krijgt als je aan de slinger draait. Door de bosheks is het bos betoverd en Docus de Das heeft jouw hulp nodig, omdat alleen kinderen zonder gevaar het bos in kunnen. Door het water uit het meertje over de wortels van de oude toverboom aan het einde van het pad te gooien kan het bos bevrijd worden. Er zijn ook vragen die je tijdens het lopen van de route kunt beantwoorden. Aan het einde krijg je de antwoorden te horen als je aan de slinger draait.

Langs de wandelroute van ongeveer 1,5 km kom je alle vriendjes van Docus tegen bij de verschillende natuurlijke speeltoestellen. Heerlijk klimmen en klauteren door tunnels en over boomstammen, water pompen, met zand spelen en hutten bouwen van takken. Rennen door het bos tussen de rode, groene, blauwe, gele en oranje paddestoelen (toen wij er waren). Wat wil je nog meer? Het was een heerlijke middag, waarop alle kinderen zich goed hebben vermaakt. Zeker een aanrader als je een keer buiten de Betuwe op pad wilt!

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.