Een stad (her)ontdekken door Geocaching

Een stad (her)ontdekken door Geocaching

Geocaching is een activiteit die je bijna overal kunt doen. En je hebt vrij weinig nodig. Een boekje, pen en je mobiele telefoon. Je kunt de app downloaden maar je kunt ook via de site inloggen. Via de site inloggen geeft je meer opties, want voor alle opties op de app moet je een abonnement nemen. Wij hebben aan de hand van de website een Geocache tocht gevolgd waardoor we echt een stadswandeling kregen. Je kunt echt opnieuw je eigen stad ontdekken door geocaching. Wij hebben zelfs in onze eigen stad nog een nieuwe plek kunnen vinden, waar wij het bestaan niet van wisten.

Geocaching is een soort speurtocht waar je naar een eindpunt toe beweegt. Op het eindpunt zijn vaak schatten verstopt. Er zijn verschillende soorten routes om te lopen, afhankelijk van de cache. Je hebt een traditionele cache, hierbij loop je direct naar de schat toe. Je hebt ook de multi-cache, en hierbij moet je vragen beantwoorden die je de nieuwe coördinaten opleveren. En je hebt ook een puzzlecache, waarbij je puzzels of raadsels moet oplossen. Verder kun je op de site of de app vinden of de cache waar je naar toe loopt, heel erg klein, normaal of groot is. Heb je een iets grotere cache te pakken dan is het gebruikelijk dat je iets kleins meeneemt om er in te doen. Ook wordt het aangeraden om je naam te schrijven in de “log” als je cache hebt gevonden.

De route die we hebben gelopen was een multi-cache. De coördinaten waar we begonnen waren bij de haven en vanaf daar hebben we een route door de stad gelopen. De vragen gingen over dingen die we konden zien in de stad. Hierdoor kijk je met andere ogen naar de stad en ben je echt een beetje aan het puzzelen. De vragen waren niet per se geschikt voor kleine kinderen, maar met een beetje creativiteit kun je ze wel betrekken bij de vraag. Er waren bijvoorbeeld veel tel vragen, daar kun je een vierjarig heel goed mee laten helpen.

Over de route zal ik verder niet heel diep uitweiden, als je hem zelf wilt lopen dan wil je geen spoilers. Geocaching is zeker leuk om te proberen en er zijn door heel Nederland zoveel geocaches verstopt. Als je een enorme drempel voelt om te beginnen raad ik aan om te beginnen met een traditionele cache en als je daar vastloopt eventueel een hint aan te vragen. Zo zijn wij ook begonnen. Echt een leuke manier om je eigen stad te ontdekken door geocaching.


2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.