Fruit plukken bij de Hoenderik

Fruit plukken bij de Hoenderik

Op een idyllisch plekje in Tricht ligt boerderij en B&B de Hoenderik. Waan je even echt op het platteland tussen alle fruitbomen en scharrelende kippen. Maar ook in de boerderijwinkel waar je heerlijke producten kunt kopen, of op het terras waar je kunt genieten van koffie/thee en een lekker taartje.

Wij kwamen voornamelijk om een lekkere portie fruit te plukken; dit is op beperkte dagen mogelijk in de zelfpluktuin. Hiervoor moet je je binnen melden en dan krijg je iemand mee die uitleg geeft over hoe fruit te plukken. In ons geval hebben wij bramen, frambozen, aardbeien en appels geplukt. Hier kregen wij dan ook een vriendelijke rondleiding van een jongetje, die echt zijn best deed.

Daarna mochten wij vrij fruit plukken. Je verzamelt dit in verschillende bakjes, die je later binnen afweegt en betaalt. Het fruit hing over het algemeen op een goede plukhoogte voor de kinderen, maar een beetje begeleiding is uiteraard niet verkeerd.

Nadat wij allemaal genoeg geplukt hadden zijn we nog wat gaan drinken terwijl de kinderen op de speeltoestellen even los konden. De versgebakken taarten zijn altijd een enorme aanrader én je zit er heel idyllisch. Het is er wel altijd druk, waardoor er niet altijd tafeltjes vrij zijn. Loop vooral wat verder naar achteren, daar heb je vaak nog wat tafels.

Het fruit dat wij geplukt hadden bleef best lang goed en we hebben er een heerlijke jam van gemaakt. De prijs viel ook reuze mee, dus zeker een aanrader. Enige nadeel was wel het personeel dat zich erg onvriendelijk tegen ons gedroeg. Op een gegeven moment werden de kinderen erg kwaad aangesproken omdat er een appel gevallen was, en dit gaf wel een enorme nare nasmaak. Waarschijnlijk een teler met een enorme hart voor zijn fruit, maar niet voor kinderen. Erg jammer.

Ondanks het voorval komen wij wel eens terug om fruit te plukken bij de Hoenderik. Het fruit is erg smakelijk en de kinderen genoten van de mogelijkheid om zelfstandig fruit te plukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.