Harm’s Hoeve in Malden

Harm’s Hoeve in Malden

Zelf dieren voeren is de grote droom van ieder klein boertje. En bij Harm’s Hoeve in Malden kan deze droom uitkomen. De belevenisboerderij heeft verschillende dieren die je kunt voeren en aaien, maar je kunt er ook spelen, eten en winkelen.

Parkeren kan heel gemakkelijk op het erf van Harm’s Hoeve. Vanaf hier loop je zo het winkeltje/restaurant binnen. Bij binnenkomst kun je direct voer en melk kopen voor de dieren. Wij hadden besloten een familie-emmer brokjes te kopen. Door het restaurant lopend kun je naar buiten om op het echte boerderij gedeelte te komen.

De ‘roundhouse’ midden op het land is zeer prominent. Hier staan de kalfjes, koeien, stieren, geiten en varkens te wachten op hun brokjes. Alle dieren kennen het principe en vele van hen staan bij het hek te wachten. Voorzichtig zijn wij begonnen bij het voeren van de kalfjes en als je naar rechts loopt wordt het steeds uitdagender. Zo loop je van de kalfjes, naar de koeien, naar de stieren om uit te komen bij de vrij enthousiaste geiten. Alleen de kalfjes werden gevoerd door de kinderen, de rest was veel te spannend. Leuk detail is ook dat je boven in de roundhouse kunt komen waardoor je zicht hebt op de dieren, maar van een veilige afstand. Vanaf hier durfden de kinderen alle dieren te “voeren”.  

Verder heb je op het land een speeltuin met onder andere trampolines en een kabelbaan, die bij ons bezoek nogal nat waren. Ook was er een speeltuin met een boel schepjes, emmertjes en tractoren om mee te spelen. Het meest geliefd bij de kinderen waren de kruiwagens waarmee hooi heen en weer gereden werd.

Wij hebben bij het restaurant genoten van tosti’s (zowel in kinderformaat als voor de volwassenen; deze waren zeer smakelijk). Leuk is de speelhoek waar een boel kinderen vriendelijk samen speelden. Hier is ook een prima toilet, die ook te bezoeken is als je niet een bezoek brengt aan het restaurant. Naast het restaurant is er ook een winkel waar ze zowel speelgoed als eten verkopen.

Harm’s hoeve is een leuk uitje dat goed te combineren is met een frisse wandeling in de buurt of om met anderen af te spreken. Wellicht komen wij op een mooie lente- of zomerdag wel terug om meer van het aanbod te kunnen genieten.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.