Heemtuin Druten en boten kijken

Heemtuin Druten en boten kijken

Waar de Heemtuin Druten niet helemaal aan onze verwachting voldeed, was ons ochtendje in Druten een doorslaand succes. Boten kijken, op ontdekkingstocht door de jungle, tikkertje spelen in een kruidentuin én fristi aan boord van een heus schip, het was al met al een spannend en geslaagd uitje.

Het avontuur begon al bij het parkeren. Dichtbij de Heemtuin waren niet veel bereikbare plekken om de auto makkelijk te parkeren. Hierdoor besloot ik door te rijden richting de dijk. Daar waren de zijwegen afgesloten dus moest je wel rechtdoor. Hierdoor kwam je uit op parkerterrein Veerdam. Het parkeren is op het randje van een kleine afgrond naar de rivier. Niet mijn ding. Maar je kon hier wel geweldig boten kijken. Er staan bankjes en picknicktafels om hier echt een momentje te maken.

Wij hadden op internet gevonden dat er kabouters zouden zijn in de Heemtuin. Helaas hebben wij geen enkele kabouter gevonden. De heemtuin is een park van een redelijk formaat. Er zijn verschillende onderdelen, zoals een kruidentuin (waar je super leuk tikkertje kon spelen) en een fruitboomgaard. Verder was er een wandelpad door de “jungle”.  Het kan eventueel door de droogte van de zomer komen, maar het park zag er nogal onverzorgd uit. Er lag geen afval of iets dergelijks, dus dat was het niet. De terugweg hebben we mede daarom over de dijk gelopen, in plaats van weer door de heemtuin terug. Desalniettemin vonden de betuwekids het een geweldig park. En het gebrek aan kabouters werd thuis uitgelegd met “ach natuurlijk zijn die er nog niet, want het is nog geen herfst dus zijn er nog geen paddenstoelen”.

Terug bij de auto besloten we toch nog even een drankje te doen bij “Aan Dek”, wat in een echt schip zit. Er zijn op dit schip twee restaurants. Aan Dek zit boven en viel ons toevallig meer op. Beneden zit lunchroom ‘De Kapitein’. De sfeer bij Aan Dek was gezellig en het personeel was vriendelijk. Er was bij het toilet wel wat speelgoed voor kinderen, maar ik weet niet of dat voor publiekelijk gebruik was. De snoepsleutels om de fristi -rietjes en het bootgevoel was al helemaal geweldig voor de Betuwekids.

We zijn niet per ongeluk de rivier ingerold dus al met al toch een leuke ochtend. Verwacht niet te veel van Heemtuin Druten en leg de focus op bootjes kijken. Er vaart ook een pontje naar Dodewaard waar je bijvoorbeeld Fruitpark Ochten kunt bezoeken. Of combineer je bezoek aan de Waal met een wandeling door het Drutens Bosje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.