Heerlijk spelen in het Nijntje museum

Wat ons betreft zeker één van de leukste musea voor peuters: het Nijntje museum in Utrecht. Een hele ochtend of middag vermaken ze zich hier gemakkelijk. Ondertussen leren ze ook nog van alles.

Na binnenkomst dompel je meteen onder in de wereld van Nijntje. Klussen in het huisje, werken in de tuin, was ophangen, koken en nog veel meer. Spelenderwijs gaan de kinderen aan de slag met de dagelijkse dingen, maar dan in het klein. Vervolgens kom je in een ruimte gericht op het lichaam; hoe lang ben je, hoeveel weeg je en speel je zelf ook even voor dokter of zuster? Met de verkleedkleren erbij is het helemaal compleet. Ook het verkeersplein in de volgende ruimte is heel erg leuk.

Onderweg door het museum kom je allemaal spelletjes tegen en leert je kind over onder andere kleuren en vormen. Er is genoeg te ontdekken in elke ruimte. Natuurlijk zijn er ook veel boekjes van Nijntje te vinden, om even een rustig momentje te pakken en samen een boekje te lezen.

Op dit moment is het Nijntje museum even verhuisd naar een locatie aan de Oudegracht vanwege een verbouwing op de oorspronkelijke locatie. Iets minder sfeervol, maar daar merken de kinderen niets van. Naar verwachting opent het museum in het najaar van 2022 weer op de oude locatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.