Heerlijk spelen in speelbos ’t Laer

Wat een heerlijke speelplek is speelbos ’t Laer in Laren. Er zijn hier een aantal natuurlijke speelelementen en genoeg ruimte voor de kinderen om hun creativiteit de vrije loop te laten. Zand, water, modder, takken, allemaal is het hier aanwezig.

Voor het spelen maken wij vaak eerst een wandeling door het bos. Dat kan hier prima. Het speelbos ligt in een bos van 2 hectare groot, waar je oog in oog kunt komen te staan met een schotse Hooglander. Wees niet bang, ze staan achter een hek. Wij hebben ze van een afstandje mogen bewonderen. Wij hebben een klein rondje gelopen door het bos van ongeveer 1,5 km. Dit is niet uitgepijld, maar er zijn wel duidelijke paden die je kunt volgen. Ook is er een route rondom het Laarder wasmeer van ongeveer 5 km. Deze leidt je over bospaden, heide en zandverstuivingen en kun je lopen door de groene pijlen te volgen. Dit hebben wij deze keer echter niet gedaan.

Vervolgens was het tijd om het speelbos te gaan ontdekken. Als eerste hebben de kinderen muziek gemaakt bij de metallofoon. Daarna bouwden ze verder aan de hutten die hier over het hele terrein verspreid staan. De rest van de middag hebben ze zich vermaakt bij de waterpomp met de zwerfkeien, waar ze samenwerkten met andere kinderen om een mooie stroom te maken. Verstoppertje spelen kan hier ook erg goed. En als je daarna nog niet uitgespeeld bent, loop je een stukje over de stapstronken of neem je een kijkje bij het vogelkijkpunt.

Wat een heerlijke plek is dit. Wij komen er zeker nog eens terug. Parkeren bij speelbos ’t Laer kan aan de Oude Postweg 1 in Laren. Op het bord aan het begin van het speelbos staat dat dit is gerealiseerd met behulp van veel vrijwilligers en een bijdrage voor het onderhoud zeer op prijs wordt gesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.