Henschotermeer in Woudenberg

Henschotermeer in Woudrichem

Het Henschotermeer in Woudenberg is een prachtige plek. Een eiland midden in een ondiep meer, omringd door een net strand, het is een schitterend gezicht. In de zomer is het perfect voor een dagje aan het water, maar ook in de winter is het ideaal voor een mooie winterse wandeling. En de wandeling (2,5 km) is perfect voor een snelle frisse neus.

Parkeren kan bij één van de parkeerplaatsen. Buiten het hoogseizoen kost het drie euro per uur, of 10 euro voor een hele dag. Een dagkaart kun je vooraf online aanschaffen. Tijdens het hoogseizoen zijn de parkeerkosten lager, maar betaal je toegang tot het meer. Er was, buiten het seizoen, genoeg plek om te parkeren, er stond een handjevol auto’s.

Een wandeling om het meer is ongeveer 2,5 kilometer. Er loopt een net verhard pad door het bos, naast het strand. Je kunt ook over het eiland lopen. Er zit aan beide kanten van het eiland een brug, waardoor je niet terug hoeft. Wij hebben op deze manier wel de wandeling ietwat ingekort, maar vonden het, inclusief spelen, lang genoeg.

Leuk voor kinderen zijn ook de speelelementen die zijn neergezet. Zo had je een klimrek, maar ook een “gezonken piratenboot” en een pad over het water. Maar ook met stokken vissen in het water is ideaal. Of een omgevallen boom om over te klimmen. Genoeg vermaak voor kinderen. Helemaal als je wel schepjes en emmertjes meeneemt 😉.

Er zijn ook een boel tentjes rondom het meer waar je iets te eten en te drinken kunt halen. Helaas waren deze dicht op het moment dat wij er waren, maar ze schijnen soms wel open te zijn. Ideaal voor een kopje hete chocolademelk onderweg. Tijdens het wandelen bij het Henschotermeer zeiden wij al tegen elkaar dat we hier terug zouden komen. Wellicht een keer in de zomer; het schijnt dan ook doordeweeks rustig en schitterend te zijn. Maar misschien al eerder voor nog zo’n fijne winterwandeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.