Het Eiland van Maurik

Het Eiland van Maurik

Het Eiland van Maurik

Zonsondergang op een zomeravond bij het Eiland van Maurik was prachtig! Het “eiland” is voornamelijk bestemd voor de camping, maar een deel is ook voor publiek toegankelijk. Wij hebben bij het eiland van Maurik eventjes een echt vakantiegevoel ervaren. Heerlijk!

Waar wij enkel een plas verwachten, kregen wij heel wat meer. Bij aankomst was het parkeren al anders dan verwacht. Je parkeert midden in een weiland, dat toen volstond met auto’s. Er was namelijk ook een circustent op hetzelfde stukje grond waar een flinke wachtrij voor stond. Vanuit de auto ben je zo bij de plas. Ondanks het gebrek aan orde betaal je wel voor het parkeren.

Het strandje dat open is voor publiek is niet heel groot. Op het moment waren er niet veel bezoekers, maar wel heel wat van de vele huisjes aan de linkerkant. Rechts van het strandje zat de camping waar een ander strand was. Het strand is ook niet bijster breed en er is slechts een smalle ligweide. Wel zijn er gelukkig genoeg prullenbakken en is het strand erg schoon.

Het water was gevuld met boten en andere recreatieve watervervoersmiddelen. Zo was er aan het eind van de steiger steeds een grote groep jongeren die met een soort reuzeband achter een grotere boot meegetrokken werden. Er waren enkele speedboten in het water, jetski’s en roeibootjes. Het was heel leuk om hier naar te kijken, maar het leverde ook flink wat geluidsoverlast op. Bij het Eiland van Maurik kun je zelf ook watersportboten en dergelijk huren.

Op het terrein was ook een ijsjeszaak en een beachbar. Het ijs werd getest en was errrg smakelijk. Ze hadden leuke smaakjes zoals spekjesijs, maar ook normalere smaakjes. Naast de beachbar was een soort kermis-trampoline-toestel, terug te zien op de foto’s. Maar wellicht zijn zowel deze kermisattractie als de circustent tijdelijke toevoegingen.

Komen wij hier terug? Waarschijnlijk wel, na het controleren van het waterkwaliteit. Het vakantiegevoel dat we hier ervoeren was echt heel ontspannen en gelukkig makend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.