Het Speelse Veld in Beneden-Leeuwen

Het Speelse Veld in Beneden-Leeuwen

In een woonwijk in Beneden-Leeuwen ligt het Speelse Veld van Cool Nature. Cool Nature staat voor grote natuurspeelterreinen dichtbij bewoond gebied verspreid over heel Gelderland en Overijssel. Ze maken deze parken in samenwerking met de basisscholen in de buurt om een park te creëren waar kinderen kunnen ontdekken, leren en vooral spelen. En het Speelse Veld is een zeer geslaagd voorbeeld van dit concept.

Je kunt makkelijk parkeren in de nieuwbouwwijk, er was op de zondagochtend dat wij er waren genoeg ruimte. Je loopt zo het park in. Het park is relatief kinderwagenvriendelijk, maar dan moet je wel extra veel lopen, omdat de lange paden om het park heen lopen. Er loopt ook een klompenpad van veertien kilometer door het park, meer geschikt voor oudere kinderen.

Je hebt hier verschillende speelplekken die allemaal gemaakt zijn met natuurlijke producten. Het park begint met een plattegrond zodat je weet wat je kunt doen. Je begint met twee keuzes, je kunt de brug over of je kunt rechtsaf richting de natuurklas. Het laatstgenoemde is een ronde bank boven een vijver. Op elke bank staat een plaatje van hoe kikkerdril een kikker wordt, een leuke gespreksopener. Ook is er, naast de ronde bank, een plateau die je via een paar palen kunt bereiken. Dit durfden wij niet te proberen.

De andere optie is om de brug te pakken. Zodra je de brug over bent, heb je een waterspeelplek. Je kunt hier met een houten parcours het water oversteken, wat zeker te doen was. De planken zijn redelijk breed, dus onze vierjarige dochter kon relatief makkelijk het parcours lopen. Je hebt hier normaal gesproken ook een pomp, maar die was nu niet beschikbaar.

Even verderop heb je een picknickplek met een erg lange picknicktafel en een boomhut om in te klimmen. Dit ligt echter op een eiland, die je alleen kunt bereiken met een smal bruggetje over het water. Dit was een leuk avontuur voor onze dochter, maar onze tweejarige zonen vonden dit nogal heftig en spannend. En wij ook. Gelukkig is het tweemaal goed gegaan. Nadien kwamen wij erachter dat als je erom heen loopt je het ook kunt bereiken. Maar dit maakte het wel extra avontuurlijk.

Verderop heb je een uitkijktoren en daaronder zit een zandbak. Het is een aanrader om een eigen schepje en emmertje mee te nemen.  De kinderen hebben zeker een half uur lekker zitten scheppen, met af en toe een klimpartij naar de top van de uitkijktoren. We hadden zelf hier een picknickkleed neergelegd, want je zat er lekker uit de wind. In de tussentijd hebben wij geen andere mensen in het park gezien, ook al ligt het tegen een woonwijk aan. Heerlijk rustig.

Het park is echt een enorme aanrader. Het was er extreem rustig, zeer uitgebreid, zeker ook leerzaam door vele subtiele plaatjes en borden. We hebben met z’n allen genoten van het Speelse Veld en kunnen iedereen aanraden om de natuurlijke speeltuin te bezoeken en er lekker te genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.