Het Sprokkelbos in Lent

Het Sprokkelbos in Lent

Verstopt achterin Nijmegen Lent achter café restaurant Stroom vind je het Sprokkelbos. In dit bos staan verschillende natuurlijke klim- en klauterattributen. Je hebt een uitkijktoren, een balanceerpad, een waterpomp en verschillende hutten. Het sprokkelbos in Lent is niet groot, maar zeker het bezoeken waard als je in de buurt bent. Vooral kleine kinderen kunnen hier veilig en rustig in de natuur spelen.

Je kunt goed parkeren op de parkeerplaats van Stroom. Er was genoeg ruimte, tenminste toen wij er waren op een vroege woensdagochtend, was er niemand anders. Later werd het wel wat drukker, maar het is allemaal ruim opgezet. Vanaf de parkeerplaats loop je zo het bos in.

In het bos heb je verschillende paden, waardoor je geen vaste ronde hoeft te lopen. Wij begonnen met de vogelhuisjesboom wat zeker de aandacht trok van de tweejarige jongens. Maar wat nog meer de aandacht trok was de loopbrug die daar vrij willekeurig lag. Maar de jongens vonden het geweldig om er zelf overheen te lopen en er weer zelf af te kunnen. Het leek alsof er nog iets bij zou komen, alsof het nog niet geheel af was.

Verder kun je al slenterend langs verschillende dingen lopen. Een tunnel om door te kruipen, maar nog liever om overheen te lopen. Verschillende takkenhutten die je zelf kunt op en afbouwen. Een balanceerpad. Een enorme plas waar je heerlijk stokken in kan gooien. Verschillende bankjes om even pauze te houden.

Maar het allermooiste was wel de toren. De toren oogde vrij nieuw en goed verzorgd. De stapjes waren ietwat te hoog voor mijn zonen, maar met wat tilwerk konden ze redelijk veilig zelf boven blijven. Er is namelijk een net aan de zijkant vastgemaakt, zodat naar beneden vallen/springen echt een stuk moeilijker gaat. De tweejarigen voelden zich enorm stoer en groots, zo alleen hoog in een toren.

Volgens het bord aan het begin van het pad zou er ook een trein moeten zijn, maar wij hebben slechts een restant daarvan kunnen vinden. Dat was wel een kleine teleurstelling. Er lag wel een boomstam die leek op een stuk van een trein, waarop we gedaan hebben alsof we conducteurs en machinisten waren.

Het Sprokkelbos in Lent is een geschikt bos voor kleine kinderen om zelf te laten ontdekken. Grote kinderen zouden zich hier nogal snel kunnen vervelen. Juist de kleinheid en de afstand van auto’s zorgt voor een veilig gevoel. Als we in de buurt zijn, kom ik graag een keertje terug voor een snelle frisse neus in de natuur.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.