Boerderij speurtocht bij Hoeve Ravenstein

Boerderij speurtocht bij Hoeve Ravenstein

Wie in een prachtig natuurgebied wil lopen kan een boerderij speurtocht doen bij Hoeve Ravenstein. Gelegen aan de rand van Landgoed Groeneveld ligt een prachtige boerderijwinkel en café. Ontdek wie er allemaal op en om de boerderij wonen.

Parkeren kun je bij de boerderij zelf. Er is achter de boerderij een grotere parkeerplaats die tijdens openingsuren open is. Ook is er altijd wel plek op de parkeerplaats bij Landgoed Groeneveld. Hier hebben ze een zeer uitgebreide parkeerplaats. Het is daarentegen wel een stukje verder lopen, maar geen straf in dit mooie gebied.

Bij de boerderij café kun je je boerderij speurtocht ophalen. Dit is ongeveer zes euro per persoon. Je krijgt hierbij dan ook een tasje met drinken en koekjes. In het bijbehorende boekje staan allemaal vragen over (het leven op) een boerderij. De wandeling zelf is niet alleen op de boerderij maar ook over het landgoed. Je leert door middel van de vragen die je moet beantwoorden veel over de gescheidenis van de boerderij. Persoonlijk denk ik dat de wandeling qua vragen geschikt is vanaf een jaar of zes, maar de wandeling zelf is al veel eerder goed te doen. Bij het inleveren moet je het geheime woord delen en dan krijg je een boerderij diploma.

Op het erf van de boerderij zijn er verschillende dieren die je kunt aaien (als ze willen). Zo zijn er geitjes, koeien (en kalfjes), kippen en konijnen. Ook zijn er oud hollandse spelletjes die je kunt spelen. Dit kun je ook huren voor feestjes of teambuildings activiteiten. Ook de boerderijwinkel, die tegenover het café ligt, is zeer uitgebreid en interessant. Op deze willekeurige vrijdagmiddag was het druk bezocht dus het is in trek bij buurtbewoner en bezoekers van het landgoed.

Een speurtocht bij Hoeve Ravenstein kun je goed combineren met een kabouterpad bij Landgoed Groeneveld. Per seizoen kun je een verschillende wandeling maken, waardoor je vaker kunt komen. Een echte aanrader voor wie in de buurt is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.