Kabouterbos Den Dungen

Kabouterbos Den Dungen
Toegang tot het kabouterpad

Een heerlijk herfstig rondje met kabouters en een boel oefeningen, dat omschrijft het Kabouterbos Den Dungen mooi. 

De route naar de Meerse Plassen is wel eventjes ingewikkeld. Wij werden eerst geleid naar, wat leek, een crossbaan met afgesloten hek. Iets doorgereden kwamen we uiteindelijk bij het juiste parkeerplaats. Echter is de weg ernaar toe niet open doordeweeks, dus houd daar rekening mee. Klik hier voor de locatie van de correcte parkeerplek. Hier is genoeg ruimte om te parkeren.

De plas kun je twee kanten om lopen. Wij zijn direct vanuit de auto rechtsom gelopen. Om rechtsom te lopen moet je richting het strandje lopen. Nu uiteraard te koud, maar wel heel netjes verzorgd. Er staan geen speeldingen verder. De trimbaan begint echter linksom. Het maakt verder niet echt uit, behalve als je heel veel moeite hebt met een trimbaan achterstevoren te lopen.  

Al snel na het strandje kom je verschillende verstopte paddestoelen aan die de richting naar het kabouterbos wijzen. Al gauw vind je de ingang. Het kabouterbos is hier niet heel groot. Wel hebben ze heel veel verschillende dingen. Zo kun je met een app de kabouters laten praten, heb je verschillende plekjes om te zitten én zijn er andere mytische wezens (trollen en feeen). Het pad beslaat zo’n 100 meter. Als het niet zo modderig was geweest hadden wij de wandeling graag nog een keer gelopen.

Net buiten het kabouterpad begint de Trimbaan. Het zijn de welbekende trimbaan oefeningen, zoals beenzwaaien, springen en knie- elleboog oefeningen. Je loopt een rondje om de plas en doet ondertussen de oefeningen. Op veel plekken hebben vissers gezeten waardoor je dicht bij het water kunt komen. Dan heb je prachtige vergezichten. Erg mooie plekken!

Wie een leuk afwisselend uitje wil, die geschikt is voor kinderen en dichtbij Den Bosch, kan zijn hart ophalen bij Kabouterbos Den Dungen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.