Kabouters zoeken bij het Kabouterpad Renkum

Net buiten Renkum, in Renkums Beekdal, ligt het Kabouterpad. Je begint bij het informatiecentrum Renkums Beekdal, waar je voor €5,- een rugzakje met materiaal en een boekje kunt lenen. Kinderen krijgen rode stipjes op hun gezichten en een puntmuts mee. Na afloop lever je het rugzakje en boekje weer in bij het informatiecentrum. Je kunt tot een uur voor sluitingstijd bij het informatiecentrum terecht. Bij het informatiecentrum zit een vrij grote parkeerplaats, dus parkeren is over het algemeen geen probleem.

De wandeling zelf is niet zo lang, ongeveer 800 meter. Door het aanbod van kleine kabouterhuisjes hebben wij er toch haast een uur over gedaan. Het kabouterpad Renkum is aangegeven met duidelijke kabouters, waarbij de armpjes aangeven welke route je moet lopen. Dat is haast niet nodig, door de grote hoeveelheid. Mijn jongsten vonden het geweldig om zoveel kabouters te zien.

Bij vrijwel elke boom is heel wat te zien. Kabouterdeurtjes die open en dicht kunnen, schommeltjes, tafeltjes, waslijnen met kleertjes, vlaggenlijnen, poppetjes en uiteraard ook kabouters. Onze oudste vond het geweldig om bij elke boom een nieuwe scenario te ontdekken. Alle kleine details verhoogden haar geloof dat er echt kabouters woonden. Juist het oog voor detail zorgt voor een leuke wandeling. In mijn ogen was er wel een beetje een overvloed aan kabouterhuisjes, maar mijn kinderen genoten er allemaal van.

De wandeling is moeilijker begaanbaar met kinderwagen en vrijwel onmogelijk met rolstoel. Er is veel verschil in hoogte gedurende het pad en daarnaast zijn er veel wortels die over het pad groeien. Er zijn pauzeplekken onderweg, dus een picknick mee is zeker een optie. Al met al vond ik het een erg leuke wandeling en zie ik ons vaker terugkomen voor dit vrolijke stukje bos. Mijn kinderen hebben er veel plezier beleefd en de afstand was goed te wandelen voor ze.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.