Kabouters zoeken bij Boerderij Hoekelum

Kabouters zoeken bij Boerderij Hoekelum

Op landgoed Hoekelum, vlakbij Bennekom kun je naast wandelen ook heerlijk spelen. Rondom Boerderij Hoekelum is veel gericht op kinderen. Je kunt spelen in de speeltuin, of in de speelcaravan en ook heel veel kabouters zoeken bij Boerderij Hoekelum. Een ideale plek om wandelen te combineren met terrassen en spelen. 

Parkeren kan zowel iets verder in het bos als bij boerderij Hoekelum. Beide keren dat wij geweest zijn hebben we in het bos geparkeerd op de parkeerplaats nabij het landgoed. Hierdoor konden we nog een kleine wandeling door het bos en langs het prachtige kasteel maken voordat we aankwamen bij de grote hoofdact. De jongens wilden namelijk heel graag kabouters zoeken bij Boerderij Hoekelum.

Aangekomen bij Boerderij Hoekelum was het even zoeken naar het begin van het kabouterpad. We vonden de eerste kabouters voor het restaurant en zijn vanaf daar de bordjes gaan volgen. Dit was niet het begin, helaas, maar verder prima te volgen. Het echte begin is voorbij het terras. Als je de route goed loopt eindig je bij het kabouterhuisje in de speeltuin. Er zijn ongelofelijk veel kabouters verzameld voor de kabouterroute, bijvoorbeeld grote en kleine kabouters, grappige en serieuze tuinkabouters en zelfs twee naakte kabouters.

Toen we klaar waren met de route hebben we gespeeld in de speeltuin, waar ze een glijbaan, een wip en een trampoline hebben. Maar favoriet was wel de speelcaravan die ook het terrein staat. Hier kunnen kinderen in en huisje spelen. Maar in het huisje staan ook echt heel veel speeldingen waar kinderen heerlijk mee kunnen spelen. Ook zijn er dieren bij Boerderij Hoekelum, waaronder twee geitjes en een aantal koeien.

Het terras is heel gezellig en kindvriendelijk. De kinderen kregen limonade in een mason jar met rietje en konden lekker kleuren. Omdat er geen auto’s rijden konden ze ook iets verder weg om te spelen in de speeltuin.  Al met al een enorm succes en zeker het bezoeken waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.