Kabouters zoeken in de Maashorst

Kabouters zoeken in de Maashorst

Wat kun je leuke kabouters zoeken in de Maashorst. Een beetje uit de route voor de Betuwe, maar alsnog het vermelden waard. Onder Oss, in de buurt van het Docus de Daspad kun je dit kabouterpad lopen. Handig gelokaliseerd om af te spreken met mensen uit bijvoorbeeld Nijmegen. De route is ongeveer 2,5 kilometer lang en erg divers qua natuur.

Het kabouterpad zit dicht in de buurt van het Natuurcentrum de Maashorst en begint bij de bijbehorende parkeerplaats. De route wordt aangegeven met paaltjes waarop de letter K staat. Het was die dag vrij druk, dus we hoefden de paaltjes eigenlijk niet te vinden om het pad alsnog te kunnen volgen.

Onderweg kom je, uiteraard, een boel kabouters tegen. Elke kabouter heeft iets in zijn handen of naast zich. Wat elke kabouter vast had, motiveerde de kinderen om op zoek te gaan naar de volgende. De kabouter met in zijn ene hand een verrekijker en in de andere een eend zorgde vooral voor een boel hilariteit.

Onderweg heb je een boel leuke kleine dingetjes. Achter iemands schuur stonden wel 100 😉 kabouters verzameld achter een hek, een kuil waar je doorheen kon rennen,  bergen om overheen te klimmen, paaltjes om over een sloot te lopen, een “geheim pad” en als klap op de vuurpijl: een paddenstoelenkring.

Dankzij de diversiteit van de natuur en de relatief lange route is het ook voor volwassenen een lekkere route om te lopen. Je bent er even uit en de afwisseling tijdens de wandeling houdt het nog heel fris. Dus kabouters zoeken in de Maashorst is zeker een aanrader. Het laatste stukje van de route is wel langs een weg, waar het vrij druk kan zijn. Dat is het enige minpunt van de route.

Je kunt bij het natuurcentrum een mapje met foto’s, opdrachtjes en verhaaltjes huren. Per seizoen zijn er verschillende mapjes beschikbaar. Je kunt ook kiezen voor vele andere mapjes en boekjes die een wandeling over de Maashorst interessanter maken voor kinderen, afgestemd op hun leeftijd. Wij hebben geen van deze opties gedaan toen wij er waren. De kabouters op zich waren al interessant genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.