Kikkerpad in Culemborg

In Culemborg zijn er meerdere uitgepeilde wandelroutes, waarvan het blauwe en groene kikkerpad er twee zijn. Beide paden zijn 9 km lang, maar ook goed op te delen in kortere wandelingen.

Wij hebben (in drie verschillende etappes) het groene kikkerpad gelopen. Het pad loopt langs veel waterrijke plekken in Culemborg, waardoor de kans een kikker te zien groot is. Ondanks dat de wandeling in principe door de bebouwde kom van Culemborg loopt, loop je veel in de natuur. Je komt door parkjes, over bruggetjes en langs verschillende speeltuinen en -plekken.

In voorkoop is een mooie natuurspeeltuin gemaakt, waar de kinderen lekker kunnen klimmen en klauteren. Ook kom je door de Zump, waar we eerder al eens een uitgebreidere blog over hebben geschreven. Deze blog lees je hier. Hier hebben we ook daadwerkelijk een kikker gespot. De speeltuin Bomedikke is ook een heerlijke plek om lekker te spelen. En tot slot komt de route nog door de Plantage, waar we eerder ook al eens een blog over schreven.

Op de site van de gemeente Culemborg vind je de route van het kikkerpad. Deze is goed te volgen middels de groene kikkerplaatjes op de lantaarnpalen. Je kunt de route zowel linksom als rechtsom lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.