Kunst bekijken bij Landgoed Beerschoten

Kunst bekijken bij Landgoed Beerschoten

Landgoed Beerschoten

Tijdens een zoektocht naar een korte wandeling in de buurt, kwamen we Landgoed Beerschoten tegen. Dit bos is een echt bos bos met verschillende paden die je kunt lopen. Landgoed Beerschoten wordt vaak in één adem genoemd met het Panbos en Houdringe. In elk bos is een wandeling mogelijk, variërend van drie tot vijf kilometer of samen te combineren tot een wandeling van elf kilometer.

Wij hebben gekozen voor de wandeling van vier kilometer bij Landgoed Beerschoten. Hier kun je goed parkeren, er is een ruime parkeerplaats, die wel erg modderig zou kunnen worden. De bewegwijzering is vrij duidelijk aangegeven. We besloten eerst een omweg te nemen en de beukenboog te doorlopen. Dit vond de tweeling van twee al een hele gave ervaring. We hebben toen een snelle blik geworpen op enkele beelden in de beeldentuin.

Weer terug door de tunnel zijn we begonnen met de wandeling. Het was die dag erg druk met nordic walkers, er waren zeker een stuk of 30, wat het een druk effect gaf. Ik kan mijn voorstellen dat op momenten wanneer er geen grote groepen mensen zijn dit het een heerlijk rustig bos is. De wandeling van vier kilometer is heel divers en redelijk goed te doen met een kinderwagen. Uiteindelijk kom je weer terug bij het beeldenpark, waar de jongens echt hebben genoten van de verschillende soorten beelden. Vooral die met de fietsen was klaarblijkelijk erg mooi. Daar moesten we erg lang naar kijken. De beelden zijn gemaakt door de kunstenaar Jits Bakker

Speelpad Beerschoten

Er is, buiten corona om, in het paviljoen ook een route voor het speelpad te koop voor één euro. De route van ongeveer één kilometer leidt je langs verschillende paaltjes met kompasrozen, die bij een opdracht horen. Er hoort ook een verhaal bij van Sophie, die 100 jaar geleden leefde. Dus meteen ook een geschiedenisles. Wij hebben deze route nog niet kunnen lopen, maar hij blijft nog wel even op onze bucketlist staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.