Wandelen in het Lingebos

Op een mooie winterse middag hebben we heerlijk gewandeld in het Lingebos. Er zijn hier twee routes die te volgen zijn met de aangegeven pijlen. Wij volgden de rode route van 4 km, welke goed te lopen is met kinderwagen. Ook is er een zwarte route van 3 km. Beide routes zijn onderdeel van het Vurensche klompenpad, welke 15 km lang is.

De rode route komt langs beide gratis parkeerplaatsen. Wij hebben onze auto geparkeerd aan de kant van Spijk. Voor de slagbomen sla je linksaf, waar een aantal parkeerplaatsen zijn. Vanaf hier loop je zo het bos in en zie je de rode pijlen staan. De route leidt je rond het hele bos, waarbij je ook een stuk langs het water loopt. Door de gevallen regen was het flink modderig. Aan het einde van de middag gaf de zon een mooie gloed over het bos.

De route komt ook langs het speelbos ‘de kleine waterlinie’. Dit rondje van minder dan een kilometer heeft veel leuke speelelementen en is leuk om aan de wandeling vast te plakken. Eerder schreven we al eens een uitgebreide blog over de vele speelmogelijkheden in het Lingebos. Deze blog vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.