Maisdoolhof bij Molen ‘de Zwaluw’

Maisdoolhof bij Molen ‘de Zwaluw’

Nog een laatste maand te bezoeken, dus vooral nog snel even gaan! Het maisdoolhof van Molen de Zwaluw is ontzettend leuk. Enthousiast dolen en zoeken naar de uitkijktoren, terwijl je een boel over molens leert. En een bezoekje aan de naastgelegen enorme speeltuin is een mooie bijkomstigheid!

Parkeren kan op het terrein bij het pannekoekenrestaurant, maar het maisdoolhof is ook te bereiken via het parkeerterrein van Babypark. Het maisdoolhof is duidelijk aangegeven met grote borden. Navigeer richting het restaurant en je ziet de borden vanzelf. Bij de foodtruck kun je de toegangskaartjes kopen. De kosten zijn drie euro per persoon.

Er zijn twee routes te volgen in het maisdoolhof. Ééntje waar kinderen onder de tien met begeleiding moeten en de kidsroute waar alleen kinderen onder de vier begeleiding nodig heeft. De eerst genoemde was best een pittige. Je hebt verschillende zeer specifieke vragen over molens. Sommige hadden we wel een flauw idee welke richting, maar meestal hadden we geen idee van antwoord. Meestal kom je er gauw achter als je bijna tegen een Oeps bord aanloopt.

Wij hebben het vermoeden dat we toch ergens iets niet helemaal goed deden, want we hadden moeite om de route te vinden en bleven verdacht vaak in dezelfde ronde lopen. Al vrij vlot vonden wij de uitkijktoren, maar daarna gingen de vragen steeds door. Uiteindelijk zijn we bij de ingang er weer uitgekomen, maar dat voelde niet ok. De kidstocht is zonder vragen en foute routes zijn rondjes, dus kom je uiteindelijk wel weer op de goede route terug.

Bij de foodtruck kun je nog wat snacks kopen, maar er is ook ruimte om zelf met picknickspullen aan een picknicktafel te zitten. Bij het restaurant zit ook nog een flinke, nette speeltuin. Heel sympathiek mag je daar, als bezoeker van de maisdoolhof, gratis zitten. Er is zelfs een terras, zonder bediening, waar je eigen meegebrachte versnaperingen mag eten. Dit terras bereik je via het restaurant. Het restaurant heeft ook zeer smakelijke pannekoeken. Aanrader om vlak voor het eten de maisdoolhof te betreden en dan nog een pannekoek na.

Een heerlijk kindvriendelijk uitje die goed te combineren is met bijvoorbeeld een bezoekje aan babypark of een lekkere pannenkoek. Let wel goed op de openingstijden, de maisdoolhof is slechts tussen 15 juli en 1 oktober te bezoeken op bepaalde dagen!   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.