Meentpark en MauritsPark in de Meern

Meentpark en MauritsPark in de Meern

Lekker wandelen kan zeker bij het Meentpark en het Mauritspark in de Meern. Het eerst genoemde park draait om de grote vijver, terwijl het Mauritspark meer bosachtig aanvoelt. Hierdoor heb je een heel divers aanbod aan natuur, vlak naast een woonwijk.

Op de terugweg van Castellum Hoge Woerd zagen wij op Google Maps een aantal aanééngesloten parken, wat mijn interesse wekte. Thuis hebben we één van de parken opgezocht, namelijk het Mauritspark in de Meern. Door het Mauritspark en het Meentpark liep in ieder geval één aangeraden wandeling, van 3,5 kilometer. Dit was een interessante wandeling!

Parkeren kun je bij muziekpodium Azotod, dit is een carpoolplek dus zeer geschikt om te parkeren. Bij de ingang van de parkeerplaats kun je direct het Mauritspark in. Hier is ook een deel van een trimparcours te volgen. Het trimparcours en de wandeling die wij gelopen hebben gaan niet gelijk op, dus de keuze is er om het trimparcours te doen.

Het Mauritspark in de Meern is meer ingericht als bos met wat open veldjes tussendoor. Hierdoor heb je wel echt het gevoel dat je wat verder weg bent van de bewoonde wereld. Toen wij er waren, hadden ze een soort vakantiespeeldagen, wat het wel een drukke bedoening gaf.  Ik denk dat het park op andere dagen heel rustig aanvoelt, we hadden in ieder geval amper tegenliggers. 

Het tweede park, het Meentpark is eigenlijk één grote vijver met daarom heen Het gaafste stukje van de wandeling was over de plankieren die kronkelend over de vijver liep. De kinderen vonden dit zowel spannend als leuk. Het eiland heeft ook voor veel inspiratie gezorgd voor spelletjes later op de dag, dus indruk heeft het wel gemaakt.

Het is een leuke wandeling als je in de buurt bent. Er apart naar toe rijden is misschien iets te veel van het goede.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.