Natuurcentrum Gorinchem

Natuurcentrum Gorinchem

Natuurcentrum Gorinchem

In een prachtig kindvriendelijk park gelegen ligt Natuurcentrum Gorinchem. Wat een prachtig aangelegd speelparadijs is dit! Er hangt een relaxte sfeer terwijl je geniet van de kinderboerderij, speeltuin en uitkijktoren. Wij komen hier zeker eens terug!

Parkeren was even een zoektocht, maar uiteindelijk hebben wij langs de weg geparkeerd. Hierna konden wij vrij direct het park inlopen. Hier werden we al aardig verrast door de verschillende speelgelegenheden onderweg naar Natuurcentrum Gorinchem. Het oogt allemaal erg schoon en gebruiksvriendelijk. Er zijn ook een boel picknicktafels waar wij op de terugweg heerlijk ontspannen hebben kunnen picknicken.

In eerste instantie dachten wij dat Natuurcentrum Gorinchem gesloten was omdat de poort op de brug gesloten leek, maar laat je daar niet door afschrikken. De poort is gewoon open! Je komt indrukwekkend binnen en daarna ben je direct op het plein. Wij hebben ervoor gekozen om eerst naar de kinderboerderij te gaan. Dat is aan de linkerkant bij binnenkomst. Rechts heb je een horeca gelegenheid.

Bij de kinderboerderij heb je veel verschillende dieren in de stal, zoals pony’s, geiten, konijnen, logeerdieren, pauwen, kippen en ezels. Je kunt vrij dichtbij komen en ook aaien, behalve de logeerdieren. Bij de meeste dieren staan bordjes met korte uitleg. Buiten de stal heb je ook een knuffelweide, waar vrij vriendelijke dieren rondliepen. Onze zoon heeft ze allemaal geaaid en ze waren allemaal even vriendelijk op een wilde eend na.

Na de knuffelweide kom je bij de verschillende speeltuinen. Zo heb je een piratenboot waarop je kunt klimmen, maar ook een trampoline en balanceerbalk. Ietsjes verderop heb je een waterspeelplaats met een pomp. Op dit terrein heb je ook een blotevoeten pad, die niet heel duidelijk aangegeven is. Over het gehele terrein zijn zitplaatsjes verspreid waar je als ouders rustig kunt zitten.

Binnen in het gebouw heb je een horeca gedeelte, maar ook de vrij toegankelijke wc’s. Naast de wc’s is ook de trap richting de uitkijktoren. Dit zijn wel heel wat treden, maar je hebt daarna een prachtig uitzicht over Natuurcentrum Gorinchem én het omliggend park. Zeker de moeite waard om even te spieken.

Deze zomer begint Natuurcentrum Gorinchem met  het Programma van Gijs, wat een verzameling is van allemaal leuke dingen om te doen. Zo kun je picknicken (7,50 p.p. en 2 dagen van te voren reserveren), super speurtocht (2,50 per kind en geschikt voor oudere kinderen), grote boerderij ontdekkingstocht (2,50 per kind, geschikt voor jonge kinderen), XL spellen (2,50 per spel), Gijs Wegwijs DIY rondleiding (gratis) en Quizzen (gratis).

Het weer was heerlijk, dus dat zal zeker ook bijgedragen hebben, maar het was een heerlijk ontspannen uitje. Zeker een aanrader om naar toe te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.