Natuurspeeltuin Tuil

Natuurspeeltuin Tuil

Natuurspeeltuin Tuil is niet zo’n grote maar wel omheinde speeltuin in de nieuwbouwwijk in Tuil. Een perfecte stop dichtbij de snelweg en compact genoeg om kinderen de vrijheid zelf te spelen te geven.

Parkeren kan bij de vele opties in de wijk, maar ook langs de speeltuin en tegenover Natuurspeeltuin Tuil. De afstand vanaf de A2 is in drie minuten te overbruggen, dus enorm geschikt voor een pauze tijdens een langere autorit of als een jonger kindje moet drinken. Er zijn bankjes waar je heerlijk in de schaduw kunt zitten, of juist in de zon, als dat je beter ligt.

De speeltuin zelf is vrij compact. Gelukkig is deze volledig omheind en is er slechts één toegangspoort met een moeilijke klink. Hierdoor kun je de kinderen met gerust hart laten spelen. In de speeltuin heb je verschillende klimtoestellen, twee glijbanen, klaarblijkelijk prachtige verstopplekken en ook een zandbak. De kinderen vonden het hier helemaal geweldig en hadden er makkelijk een aantal uren kunnen spelen, maar helaas hadden we maar een uur. Tijdens ons bezoek, was er maar één ander gezin dat naar de speeltuin kwam.

Buiten de speeltuin heb je verder nog een weiland met wat restanten bouwmateriaal, waar een groepje jongens op speelden tijdens ons bezoek. Ook had je er een omheind voetbalveldje, waar je lekker hard tegen de bal kunt trappen. De speeltuin ligt naast een basisschool, waar kinderen speelden op het plein. Het leek ons niet geheel de bedoeling dat wij dat ook zouden betreden, maar wellicht is dat mogelijk.  

Is Natuurspeeltuin Tuil de moeite waard om helemaal naar toe te rijden? Omdat het zo ontzettend klein is, misschien niet. Maar ben je toevallig in de buurt of op zoek naar een plezierig compact speeltuintje, dan is Natuurspeeltuin Tuil de perfecte speeltuin. Wellicht combineren wij in de toekomst spelen in deze natuurspeeltuin wel met een prachtige wandeling bij kasteel Neerijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.