Onderwaterpad (kids klompenpad) bij Fort Honswijk

Vandaag ontdekten we een nieuwe plek: het Onderwaterpad, een kids klompenpad bij Fort Honswijk. Laat je niet afschrikken door de naam van dit klompenpad in deze koudere maanden. De naam verwijst ernaar dat dit stuk land vroeger onder water gezet kon worden als verdediging tegen de vijand. Op de site kun je een brochure downloaden met leuke opdrachten. Tijdens het lopen van het onderwaterpad hoef je nu niet nat te worden, als je tenminste als echte Waterbaas door deze ontdekkingstocht komt. Wij hebben de verkorte route van 2,5 km gelopen. De complete route is 7 km lang.

Fort Honswijk is het startpunt van het pad. Dit ligt vanuit Culemborg aan de overkant van de Lek, net voorbij Werk aan de Groeneweg. Ben je nieuwsgierig naar deze andere mooie plek, kijk dan even in de blog die we hierover schreven. Vandaag reden we dus iets verder door. Bij Fort Honswijk is voldoende plaats voor zowel het parkeren van auto’s als fietsen. De wandeling begint met een mooi uitzicht over de Lek, waarna je aankomt bij het Fort. Het kanon viel in de smaak (één, twee, kapaaauw) en ook het rondje door het Fort sprak tot de verbeelding. De oudste vroeg wel voor de zekerheid nog even of alles nu niet onder water zou komen te staan, nadat we vertelden hoe dit vroeger ging.

De wandeling gaat hierna vrij snel het terrein van het Fort weer af, waarna je een stuk over de weg loopt. Wij hebben iets meer tijd genomen om ook de andere plekken bij het Fort te ontdekken. Bij het vervolgen van de route kom je langs een vroegere schuilplaats voor de soldaten. Het uitzichtpunt op Fort Lunet aan de Snel is het laatste punt voor je terugloopt naar het startpunt (bij de verkorte route). Je kijkt hier uit over de Lek en de uiterwaarden. Al met al een mooie en gevarieerde wandeling met leuke opdrachten voor de kinderen. Wat ons betreft zeker een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.