Ontdekkingstocht Redichemse Waard

Ontdekkingstocht Redichemse Waard

Een korte wandeling door de uiterwaarden bij Culemborg is een leuk en spannend uitje. Wij, bij Betuwekids, zijn dol op de struinroutes van de Struingids en de ontdekkingstocht Redichemse waard is daarop zeker geen uitzondering . De wandeling van twee kilometer, met een spannend ridder en heksen verhaal als achtergrond en een bijrol voor de bever. Trek wel lange broek en mouwen aan, want op sommige stukken zijn de bramenstruiken wel heel wild.

Parkeren kan langs de dijk, maar op de fiets komen is aanzienelijk makkelijker. Wie parkeren op de dijk niet prettig vindt kan een (flink) end verderop parkeren bij (gratis) parkeerplaats Palambus of parkeerplaats het Veer. Dit verlengt de route wel met 1,2 km enkele weg. Fiets parkeer je bij het hek. Er zijn geen fietsenrekken.

Het verhaal begint over een rijke roofridder Richard die woonde in het dorpje Redichem. Een tovenaar die iet enthousiast over de roofpraktijken van deze Richard was heeft hem in een langpootmug veranderd (te herkennen aan het ridderhelmpje. Richard heeft nog net een schat kunnen verstoppen. De code voor de schatkist zoek je tijdens de route. Mocht je de vrij beknopte route mislopen, dan is de code alsnog te achterhalen. Twee van de drie krijg je na het uitvoeren van een opdracht en de derde is een algemene vraag over bevers. De opdrachten bij de struinroute zijn leuk voor kinderen vanaf drie jaar.

De route loopt langs de Lek, over strandjes, door bosjes en door de uiterwaarden. De paden zijn smal, en de begroeiing is nogal hoog. Hierdoor blijf je wel eens haken achter een doornenstruik. Lange mouwen en lange broekspijpen is echt een pré. Zoals op de foto’s te zien, hadden de Betuwekids dat niet, en er waren wel wat krasjes hier en daar.

We hebben geen bevers gezien, maar de wetenschap dat ze eventueel te zien waren, was voor de kinderen spectaculair. Er is heel wat strand afgespeurd, en enkele meerkoetjes zijn eventueel aangezien voor bevers.

Het was een leuke snelle wandeling, die we zeker vaker gaan lopen. Ontdekkingstocht Redichemse waard is een echte aanrader. Tevens is hij geschikt voor jong en oud (niet kinderwagen of rolstoelvriendelijk) door de korte lengte en de mogelijkheid van bevers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.