Oosterplas in Den Bosch

Oosterplas in Den Bosch

Wat een leuke verrassing was Oosterplas in Den Bosch. Oosterplas is divers in zijn aanbod en biedt vermaak voor een leuke ochtend. Wat biedt de Oosterplas zoal? Op een herfstige dag konden wij op het strand (met speeltuin) spelen, skateboarders bewonderen in het skatepark, dieren bewonderen in de kinderboerderij én ook nog spelen in een natuurspeeltuin.

Parkeren kan makkelijk op de parkeerplaats Toen wij er kwamen, op een zondagochtend, was het er erg rustig, dus ik verwacht dat het er buiten het zwemseizoen erg rustig blijft. Vanaf de parkeerplaats loop je zo het strand op. Op het strand heb je verschillende speeltoestellen staan. Ook zijn er, na verwachting tijdens het zwemseizoen, horecamogelijkheden.  

Over het strand loop je naar de andere attractie van de Oosterplas in Den Bosch, namelijk het Skatepark. Onze kinderen waren echt nog een tikkeltje te klein, helemaal in vergelijking tot de grote kinderen die er al bezig waren. Er werd gespeeld met zowel skateboards als stepjes, er leek zelfs een soort les te zijn, maar daar ben ik niet zeker van. Er was ook een zeer instagramable gangetje door een heuveltje, waar we een boel foto’s hebben genomen.

Achter het skatepark ligt de natuurspeeltuin. De natuurspeeltuin bestond voornamelijk uit wat houten stammen, grote stenen én een betonnen tunnel door een berg. De plassen die er waren had de grootste aantrekkingskracht op de kinderen, hoewel ze geen enkele vis gevangen hadden. We hebben op een bankje genoten van de zon, terwijl de kinderen renden en veel plezier beleefden op een grasveld.

Achter de natuurspeeltuin ligt de kinder/zorgboerderij de Oosterhoeve. Hoewel deze kinderboerderij bij de Oosterplas in Den Bosch eerst een beetje rommelig aanvoelt, hebben wij toch ontzettend genoten. Bij binnenkomst loop je eerst een kabouterroute, met allemaal kleine tuinkabouters. Daarna kun je verschillende dieren bekijken en aaien. Op deze kinderboerderij heb je koeien, geiten, kippen, herten en zelfs een lama. De kinderen vonden vooral de speelmogelijkheden helemaal geweldig. Overal door de kinderboerderij lag speelgoed dat vrij te gebruiken was. En er was zelfs een speelkeet met een prachtige wesp erop geschilderd. Met zonnige weer is er ook de mogelijkheid om lekker te picknicken. En dan zal de vlindertuin nog prachtiger zijn.

Wij zijn erg enthousiast over dit uitje en raden het zeker aan om een bezoekje aan de Oosterplas in Den Bosch te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.