Osje route in de Maashorst

Wij zijn fan van de Maashorst, wat een leuke routes en speelplekken voor kinderen zijn hier gemaakt. Na het Docus de Das-pad en speelbos Herperduin vandaag weer een pareltje; de Osje route met het Klauterwoud.

De Osje route start bij natuurspeeltuin Het Klauterwoud in Berghem. Er is hier voldoende parkeergelegenheid en je kunt bij de start een folder pakken waar de route in beschreven staat. De route kun je ook hier downloaden. Vanaf de parkeerplaats loop je zo het bos in. De route is 1,5 km lang en gemakkelijk te volgen door de genummerde paaltjes. Bij elk paaltje krijg je een opdracht of wordt een leuk weetje verteld. De kinderen vonden dit allemaal erg leuk. Onderweg zijn vooral natuurlijke speelmogelijkheden, zoals een omgevallen boom over het water. Dit was hier goed voor heel veel speelplezier met de oudste op de ‘ruimtescooter’ en de middelste op de ‘zijspan’. Ook is er een touwladder en een bruggetje waar je overheen kunt lopen. Je zou hier ook Taurossen en pony’s kunnen zien, maar deze zijn wij niet tegen gekomen. Al met al een erg leuke route voor onze peuter en kleuter.

Aan het einde kom je weer terug op de parkeerplaats, waar zich het Klauterwoud bevindt. Hier hebben de kinderen nog 1,5 uur lekker doorgespeeld op deze heerlijk zonnige dag. Wat ons betreft een echte aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.