Recreatieplas de Put/ Middelwaard

Recreatieplas de Put/ Middelwaard

Wellicht is deze wandeling je wel eens (onbewust) opgevallen. Op het moment dat je ter hoogte van Vianen op de A2 over de Lek rijdt, zie je vlak naast de rivier vaak mensen lopen. Gelukkig zijn we nieuwsgierig genoeg om dan eens uit te zoeken waarom er zoveel mensen lopen. Want lopen bij “De Put”  is een lekker verfrissend rondje dat net lang genoeg is voor een frisse neus maar niet te lang voor kleine beentjes.

Er is een grote parkeerplaats vlak onder de brug. Navigeren kan naar recreatieplas de Put of naar Middelwaard in Vianen. Op de zaterdagmiddag dat wij er waren, met droog maar somber weer, was er toch een aanzienlijke hoeveelheid auto’s. Gedurende de wandeling hebben we wel wat mensen met honden gezien, waardoor je niet het “alleen op de wereld gevoel kreeg”, maar het was zeker niet druk.

Vanaf de parkeerplaats kun je kiezen om de plas linksom of rechtsom te lopen. Wij hebben voor de laatste optie gekozen. We zijn als eerste het strand opgegaan, maar moesten toen door een heg om het pad te vinden. We waren duidelijk niet de enige die dit deden, want er zaten meerdere doorsteekjes in de heg. Als je rechtsom loopt, loop je tussen de Lek en de recreatieplas de Put door. In de Lek voeren flink wat containerschepen langs. De kinderen probeerden door zwaaien contact te leggen met de bemanningen van de schepen, maar dat is niet één keer gelukt. Halverwege, bij een prachtige boom, heb je ook een schommel aan een tak. Niet heel opvallend, dus even zoeken!

De rest van de wandeling loop je wat dichter bij het water. Heerlijk om stenen te gooien en drijfexperimenten te doen. Bij het verlaten van de ronde gingen we over een wildrooster en stond er een bordje dat er Schotse hooglanders en hun kalfjes zouden lopen. Die hebben wij (gelukkig) niet gezien, maar wees gewaarschuwd.

Op het strand heb je verschillende speeltoestellen staan. Zo heb je een klein piratenschip dat enorm tot de verbeelding sprak, een houten parcours over het water en een complex schommeltoestel dat wij niet helemaal begrepen maar de kinderen wel konden waarderen.

Wij waren enthousiast over het rondje De Put. Het is niet te lang, niet te kort en vrij rustig. Door de toevoegingen van speeltoestellen is het voor de kinderen ook net iets meer dan alleen een rondje. Wij komen hier zeker een keertje terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.