Rondje Buren

Als je een mooie wandeling wilt maken samen met je kinderen, is de stadswandeling in Buren zeker een aanrader. Tijdens de wandeling is er van alles leuks te zien voor de kinderen, zoals kanonnen en mooie gebouwen. Ook kom je door een bos en langs een leuke speeltuin en is er in Buren genoeg lekkers te eten en drinken te vinden.

Op een mooie lentedag zijn we in de auto gestapt naar dit mooie stadje in de Betuwe. Er is naast de rotonde net buiten het centrum een groot parkeerterrein waar je je auto kunt parkeren. Vanaf daar loop je over de brug Buren in. Voor de brug staat aan de linkerkant een bordje met de route van iets minder dan 4 km. Deze gaat het eerste stuk over de stadsmuren, waar je aan de linkerkant langs het oude weeshuis komt. Dit is een groot gebouw waar nu het Marechausseemuseum in zit. Bij het vervolgen van de route over de stadsmuren kom je twee kanonnen tegen. Bij onze jongens spreekt dit altijd erg tot de verbeelding.

Aan het einde van de stadsmuur kom je langs een grote speeltuin aan je rechterkant. Je moet hiervoor even het bruggetje oversteken. Wij hebben ervoor gekozen deze tot het einde te bewaren, maar in de stad wel even te stoppen voor een lekker ijsje. In Buren is er genoeg keuze als je iets lekker wilt eten of drinken.

Nadat je door verschillende straatjes bent gelopen, steek je de grote weg over naar het bos. Zoals in elk bos is hier met een beetje verbeelding genoeg te beleven met takken, boomstammen en een groot grasveld. Na hier even gespeeld te hebben, zijn we de weg weer overgestoken en naar de speeltuin gelopen, waar de jongens nog een tijd heerlijk hebben gespeeld. Al met al een geslaagde middag met deze mooie wandeling en genoeg te spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.