Rondje Speuren in IJsselstein

Rondje Speuren in IJsselstein

Wie een verrassende speurtocht wil wandelen, is met een Rondje Speuren in IJsselstein goed op weg. De speurtocht is divers, niet te lang en enorm verrassend. Aan het eind kun je heerlijk spelen bij Speeltuin Kloosterplantsoen. Al met al een leuke tocht van ongeveer 2 uur.

Parkeren kan bijvoorbeeld in parkeergarage Overtoom, waar het de eerste twee uur gratis parkeren is. De plekken zijn niet heel breed, maar er was toen wij er waren in ieder geval genoeg plek. De locatie is verder perfect, want zo kun je binnenlopen bij de bieb om de speurtocht op te halen. Als de bibliotheek dicht is, kun je ook met de IZI app direct al beginnen.

Schuin tegenover de bibliotheek begint de speurtocht. Onze zonen kunnen nog niet lezen, dus de vragen waren wel iets te pittig voor ze. Toch vonden ze het helemaal geweldig om de plaatjes te zoeken op gebouwen en dergelijke. De tocht is ook aangeraden vanaf 6 jaar, maar de jongens (net 3 jaar) beleefden genoeg plezier zonder de vragen.

Je komt langs een boel historische gebouwen in IJsselstein. Bijvoorbeeld de kasteeltoren, Oude Sint Nicolaaskerk, Sint Nicolaasbasiliek en Korenmolen de Windotter. Voor kinderen en ouders die dol zijn op architectuur en oude gebouwen kom je bij Rondje Speuren in IJsselstein zeker aan je trekken!

Speeltuin Kloosterplantsoen is een enorm leuke en uitgebreide speeltuin, net buiten de binnenstad. Het thema is, zoals de naam het een beetje weggeeft, een klooster. De gotische bogen, de stenen en zelfs de tafel die er staat geven dat gevoel mooi weer. Er is zelfs een monnik die een verhaal vertelt als je hem aantrapt. Verder heb je bijvoorbeeld een klimparcours, een paar zandbakken, “muziekinstrumenten” en een ingebouwde trampoline. We hadden hier graag langer gespeeld, want ik geloof niet dat we alle kleine verrassingen hebben ontdekt.

IJsselstein heeft ons zeer positief verrast. De sfeervolle binnenstad, speeltuin Kloosterplantsoen en het uitgebreide aanbod aan winkels en horeca. Wij komen graag een keer terug om deze mooie stad beter te bekijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.