Speelbos Nieuw Wulven

Speelbos Nieuw Wulven

Wie een korte wandeling wil combineren met een leuke natuurspeeltuin kan zijn hart ophalen bij Speelbos Nieuw Wulven. De kleine (0,8 kilometer) beleefroute loop je vanaf de parkeerplaats naar het speelbos, en ondertussen doe je verschillende dieropdrachten. Bij het speelbos waan je in de wereld van de Romeinen en de Hollandse Waterlinie.

Parkeren kan heel gemakkelijk bij de daartoe bestemde parkeerplek. Bij arriveren was het vrij druk, maar rond 12 uur was onze auto de enige op de parkeerplaats. De weg naar de parkeerplaats is wel een beetje dubieus, je moet een heel stuk over bestemmingsverkeer-wegen en dat voelt toch niet prettig. Op de fiets komen is dan wellicht een prettiger optie, dan kun je ook rechtstreeks naar het speelbos.

De beleefroute die slechts 800 meter beslaat, is erg leuk om te lopen met kleine kinderen. Langs de weg staan verschillende opdrachtjes die gebaseerd zijn op de gewoontes van de dieren die in dit bos leven. Zo moet je rennen als een haas, of rollen zoals de nootjes van een gaai. De opdrachtjes zijn kort en makkelijk uit te voeren, dus leuk voor kleine kinderen, maar vanaf een jaar of 8 zal het al gauw een tikkeltje kinderachtig zijn. Tijdens de wandeling kom je zowel over een aangelegd pad als een stukje bos. Dit laatste is qua bewegwijzering wat vager maar is uiteindelijk niet meer dan een klein omweggetje door het bos.

Aan het eind van de wandeling kom je bij speelbos Nieuw Wulven. Dit speelbos bestaat uit verschillende speelelementen verspreid over een veld. Het veld heeft geen hekjes maar wel een hogere natuurlijke wand waardoor het omheind voelt. Je hebt hier klimtoestellen, voetbalvelden, een waterpomp en een zeer goed geteste hangmat. Er zijn weinig schaduwplekken in dit speelbos, dus dat is wel iets om rekening mee te houden.

De terugweg hebben wij via het fietspad gelopen. Minder sfeervol, maar korter en in verband met een ziek jongetje toch aanzienlijk handiger. De wandeling en het speelbos zijn echte aanraders. Vooral als een kort uitje is het echt geschikt.

Voor wie verder wil lopen, speelbos Nieuw Wulven is een onderdeel van slagmaatpad. Hier hebben wij al eerder over geschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.