Spelen bij de Speelgaard Zoelen

Als je toch al in de buurt bent voor een verrassende wandeling bij kasteel Soelen, is spelen bij de Speelgaard Zoelen een leuk extraatje. Maar op zichzelf is dit zeker ook een leuke onbekendere speeltuin. De speeltuin is volledig omheind ter geruststelling voor vele ouders. Er is genoeg te doen voor jong en oud. Eigenlijk bestaat de Speelgaard Zoelen uit twee verschillende speeltuinen; ééntje aan de Hogestraat en ééntje aan de Soel. Wij zijn alleen bij de eerst genoemde geweest. De andere komen wij vast ook wel eens!

Het was een druilerige ochtend toen we richting de speeltuin gingen. De kinderen hadden er zin in, maar doordat iedereen nat en koud werd hebben we niet van de volle potentie van de Speelgaard kunnen genieten. De foto’s kunnen wellicht wat somberder overkomen dan dat het was, en de kinderen waren lekker ingepakt.

Je kunt de auto makkelijk parkeren in een parkeerstrook langs de weg. Naast het hek waar je de Speelgaard Zoelen binnentreedt staan ook de huisregels voor de speeltuin. Deze spreken aardig voor zich; openingstijden, speel lief met elkaar, geen honden én geen vandalisme.

In de speeltuin kunnen kinderen helemaal los gaan op wipwappen, zandbak (met graafmachine!!), glijbanen, voetbalveld, wipkippen, schommels en een kabelbaan. Naast de speeltuin stonden ook geitjes in de wei, die zeker de interesse hadden van en voor onze kinderen. Spelen bij de Speelgaard Zoelen is leuk! De speeltuin is geschikt voor jong en oud. In de lente/zomer kun je hier ook heel erg leuk afspreken en bijvoorbeeld picknicken aan één van de vele picknicktafels, verspreid door de hele speeltuin. De speeltuin zag er netjes en verzorgd uit. Dit wordt gedaan door een groep vrijwilligers. Zeker een aanrader om naar toe te gaan, vooral in combinatie met een mooie wandeling of een fietstocht. We komen vast een keer in de lente/zomer terug om uitgebreider te spelen en te picknicken.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.