Spelen en dieren bij de Leidsche Hoeven

In Tricht ligt natuurbeleving Leidsche Hoeven. Hier wordt dagbesteding geboden voor mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking. Voor kinderen is er een fijne natuurspeeltuin en kinderboerderij. Ook kun je hier lunchen en is het het startpunt van het klompenpad Leidschehoevenpad.

De kinderen hebben zich hier prima vermaakt met onder andere de waterpomp, skelters, glijbaan en schommels. Ook de boot en het water met kikkertjes nodigen uit om lekker aan te rommelen. Daarna zijn we nog even bij de dieren gaan kijken. Je vindt hier onder andere schapen, konijnen, een stier, varkens en kippen.

Het Leidschehoevenpad heeft een lengte van 11 km, wat nog te ver is voor onze kinderen en we om deze reden niet hebben gelopen. Later zagen we dat er ook een verkorte route van 3 km mogelijk is. Deze gaan we zeker nog eens proberen.

Er is genoeg parkeergelegenheid voor zowel auto’s als fietsen en de toegang tot de Leidsche Hoeven is gratis. De openingstijden wisselen en vind je op hun website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.