Spelen en uitvinden in de Spelerij in Dieren

Wat ons betreft een van de leukste uitjes die we tot nu toe gedaan hebben: de Spelerij en Uitvinderij in Dieren. De hele dag spelen en samenwerken in de speeltuin en de mooiste kunstwerken maken in de Uitvinderij, waarna je met tastbare herinneringen weer voldaan naar huis gaat.

We zijn de dag gestart in de Spelerij, waar je aan het begin door samen te werken de ballen door een hele machine rolt. Daarna kun je kiezen welke plek jouw interesse heeft. Verplaats je met enorme hijskranen de kisten op de bouwplaats? Klim je liever zelf in de touwen of door de buizen? Of heeft de waterplaats meer jouw interesse? Verder kun je onder andere een rondje maken met de verschillende soorten skelters. Er is keuze genoeg.

Vervolgens zijn we naar de Uitvinderij gegaan, waar je eerst een uitleg krijgt over de verschillende materialen. Maak je het liefst een verfspatschilderij, zaag je iets uit het hout of maak je een echt drijvend schip van piepschuim? Of doe je het allemaal? Ben je ouder dan 10, dan kun je ook met metaal aan de slag. Mijn zoontje vond het fantastisch; zelf iets bedenken en het ook nog helemaal zelf kunnen maken met echte machines.

De Spelerij is geopend van 10.00 tot 18.00. Van 11.00 tot 17.00 kun je in de Uitvinderij terecht. In de winter is de Spelerij alleen in het weekend geopend. In de zomermaanden zijn er ruimere openingstijden. Parkeren kan gratis op het terrein ernaast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.