Speurtocht ‘Cirkeltje Rond’

Speurtocht ‘Cirkeltje Rond’

Op een zonnige winterochtend besloten wij de korte speurtocht ‘Cirkeltje Rond’ van IVN te lopen. Zo zie je een boel speeltuinen én stukjes groen in Nieuwegein. Dit allemaal onder begeleiding van Annabel, via de IVN app.

De speurtocht ‘Cirkeltje Rond’ is ongeveer 2,5 kilometer lang. Het begint bij Zorgspectrum locatie De Geinsche hof. Hier zijn veel parkeermogelijkheden om en nabij. Voor het Zorgspectrum zit een buurttuin. Dit is het eerste deel van de tocht. Annabel licht hier een grote hoeveelheid van de speurtochtpunten toe. Zo vertelt ze welke bloemen goed zijn voor bijen en vlinders, maar ook over de eenden en over de groenten die er worden verbouwd. Het buurttuintje is niet erg groot, en is waarschijnlijk een stuk aantrekkelijker in de zomer, als de zitplekjes droog en beschut zijn. De jongens genoten daarentegen wel van de verschillende paadjes waar ze over heen konden rennen.

Daarna loop je door verschillende wijken van Nieuwegein, waar je opvallend veel speeltuintjes tegenkomt. Ook heb je op verschillende plekken grappige houten beelden van personages, waaronder Annabel. Je kunt naast deze beelden plaatsnemen op het bankje. Bij Annabel begon er zelfs een verhaal te spelen, hoewel dat niet goed hoorbaar was.

De wandeling is niet per se geschikt met een kinderwagen omdat je op een gegeven moment een steile trap op en af moet om onder een tramspoor door te kunnen. Hierna kom je wel bij een groen bos/park waar je heerlijk rustig kunt lopen. Er zijn een boel paden om te ontdekken, maar dan wijk je wel ietwat van de route af. In dit park zit ook natuurkwartier, een skatepark en een speeltuin.

Tijdens de route worden er vragen gesteld en opdrachtjes gegeven. Deze waren nog wel wat moeilijk voor de jongens van twee jaar oud. Vanaf vier of vijf jaar zijn de vragen al wat beter te begrijpen. Als de jongens wat ouder zijn en dan vooral in de zomer is het leuker om deze route opnieuw te lopen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.