Spelen bij Stadsboerderij de Korenmaat

Spelen bij Stadsboerderij de Korenmaat

Wat is Betuwekids dol op stadsboederijen. Stadsboerderij de Korenmaat is een heerlijke toevoeging aan onze lange lijst van stadsboerderijen die we bezocht hebben. Hoewel net iets buiten de Betuwe, is het de omrit zeker waard. Deze kinderboerderij heeft zowel leuke dieren, een speeltuin, een natuurspeeltuin als een gezellig boerderijcafé.

Bij de stadsboerderij zit een parkeerplaats, maar iets verderop in de straat zijn er meer parkeermogelijkheden. Het is niet heel gemakkelijk om met het openbaar te bereiken, als het met de fiets kan is dat idealer! Toegang en parkeren zijn gratis.

Het terrein is omheind, en alle tussenstukken hebben ook een hek erom heen, dus kleine kinderen kunnen redelijk veilig spelen. Bij binnenkomst kom je op het grote plein. Hier lopen, buiten vogelgriepseizoen, kippen en andere gevolgelte rond. Ook kun je hier spelen met verschillende trap trekkers. Het opruimen van de trekkers was de grote hit bij de jongsten.

In de grote stal kun je op bezoek bij varkens, geiten en koeien. Ze hebben ook de ruimte om naar buiten te gaan. Buiten kun je de weides bekijken waar eventueel meer dieren staan. Op deze regenachtige ochtend kozen de meeste dieren voor binnen blijven. Achter de stallen kun je “het geheime pad” kiezen. Via dit pad kom je uit bij de natuurspeeltuin. Nog iets verder (voorbij het hokje van de geit) kun je ook bij de paddenpoel een bezoekje brengen. Leuk detail is de steiger in de vorm van een kikkervisje.

De natuurspeeltuin heeft gelukkig een waterpomp, maar ook een touwbrug, tunnels, stappalen en veel meer. Je kunt eigenlijk steeds dezelfde ronde lopen. Op dit moment was er niet heel veel water, dus het risico bij vallen was niet zo hoog. Naast de natuurspeeltuin, maar niet te bereiken via de natuurspeeltuin is de echte speeltuin. Hier staan de meer traditionele speeltoestellen, maar ook erg leuk!

Met uitzicht op de speeltuin zit de boerderijcafé Hooijmaat. Hier kun je gezellig binnen ziten en in de zomer ook buiten op het terras ziten. We hebben hier even opgewarmd en het was een prettige bedoening. De kinderen konden rustig buiten binnen de hekken spelen.

Al met al zou je hier een goede ochtend kunnen vullen. Met een beetje lekker weer is het zowel in de stadsboerderij de Korenmaat als op het terras van de Hooijmaat heerlijk vertoeven, maar ook bij regen waren het fijne uurtjes.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.