Stadsboerderij Gagelsteede en Gagelbos

Stadsboerderij Gagelsteede en Gagelbos

Utrecht Natuurlijk heeft ondertussen bewezen leuke en plezierige kinderboerderijen te beheren en stadsboerderij Gagelsteede is daarop zeker geen uitzondering. De kinderboerderij, de speeltuin maar ook het vrolijke pad naar speelbos Gagelbos zijn allemaal erg verzorgd en een echte aanrader.

Parkeren kan onder andere bij de parkeerplaats tegenover stadsboerderij Gagelsteede aan de Gangesdreef. Er is hier niet heel veel plek, maar op een woensdagochtend was het er vrij rustig. Aan de Indusdreef lijken er meer parkeerplaatsen te zijn, mocht dat nodig zijn.

Bij binnenkomst bij stadsboerderij Gagelsteedse kom je als eerste tussen de verschillende dieren. Je kunt zowel binnen als buiten dieren bekijken. Je kunt ook een kleine wandeling lopen door de geiten en schapenweides. Verder heb je knaagdieren, kippen, varkens, paarden en koeien, om een paar te noemen. Over de kinderboerderij lopen verschillende speurtochten, die je binnen kunt beginnen. Verder is er op sommige momenten ook een eetgelegenheid open.

Achter de kinderboerderij heb je een zeer uitgebreide speeltuin waar je heerlijk kunt spelen: er zijn glijbanen, klimrekken en er is water en zand. ’s Middags hadden ze hier ook nog fietsjes en andere grappige speeldingen tevoorschijn getoverd, wat de Betuwekids helemaal geweldig vonden. De speeltuin is niet volledig omheind, maar wel heel overzichtelijk. Vanaf één van de bankjes of picknicktafels is het heerlijk de kinderen zien spelen.

Achter Stadsboerderij Gagelsteede begint een wandeling naar het Speelbos Gagelbos. Dit is heel leuk gedaan en eventueel te combineren met enkele opdrachtjes. Je volgt de gekleurde stippen die je helemaal naar het bos leiden. De wandeling is ongeveer twee kilometer, maar door de afwisseling heb je helemaal niet door dat je zo ver loopt. Het bos hebben we al eens eerder beschreven bij een voorgaande blog. Het rondje voegde zeker wat unieks toe aan de het uitje. Dit was absoluut weer een uitje waarbij wij tegen elkaar zeiden dat we hier nog eens terug moesten komen en het aan anderen moesten laten zien. Alles was goed verzorgd en zeer aantrekkelijk voor kinderen. Het was er vrij rustig en de wandeling naar het Gagelbos was een goede toevoeging! Een enorme aanrader, deze prachtige stadsboerderij Gagelsteede.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.