Stadsboerderij Koppelsteede

Wat een heerlijke plek voor kinderen is Stadsboerderij Koppelsteede in Utrecht. De locatie is al erg mooi, heel ruim opgezet en middenin het groen van Park de Koppel in de wijk Lunetten. Naast het bezoeken van de dieren zijn er heel veel speelmogelijkheden.

Met de vele dieren die hier te vinden zijn, is het bijna gegarandeerd succes met kinderen. In de stallen en op de buitenweide vind je onder andere schapen, paarden, varkens en koeien. Toen wij er waren werd er hard gewerkt in de stallen door een grote hoeveelheid vrijwilligers, voornamelijk kinderen van een basisschool.

Na het bekijken van alle dieren is er nog genoeg te doen. Er zijn mooie natuurlijke speelmogelijkheden voor de allerkleinsten, maar ook voor basisschoolkinderen. Ze kunnen hier spelen met zand, klimmen en met een trekvlot over het water. Er is zelfs een klein blotevoetenpad.

Verder kun je nog wandelen door de boomgaard en de moestuin en is er een koffiebar en boerderijwinkel. Hier koop je eigen producten en producten van andere lokale ondernemers.

Stadsboerderij Koppelsteede is geopend op dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00. In de vakanties van regio midden zijn ze op maandag ook open. Voor fietsen is er genoeg plek en er is een kleine parkeerplaats voor auto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.