Struinen aan de Kleine Willemswaard in Tiel

De ontdekkingstocht Kleine Willemswaard in Tiel is een heerlijk avontuur voor actieve kinderen. Van stenen keilen en schelpen zoeken tot bomen klimmen en veranderen in een reus, het kan hier allemaal.

De tocht begint bij de twee houten kisten aan de Echteldsedijk in Tiel. In deze kisten hebben wisenten gezeten, toen ze van Polen naar de Veluwe werden vervoerd. Hier kun je ook oog in oog komen te staan met grote grazers, de Schotse Hooglanders. Na de kisten volg je het pad naar rechts richting het water en kom je uit bij het strand. Het strand ligt vol met schelpen en stenen, waarvan het erg leuk is ze over het water te keilen (of ze er gewoon in te gooien natuurlijk). Met een emmertje en schepje en de grote schepen die over de Waal varen kunnen de kinderen zich alleen hier al de hele middag vermaken.

Wil je het pad verder volgen, dan loop je boven langs het strand naar de hoge blauwe paal. Kijk maar eens hoe lang je bent; iedereen verandert hier in een reus! Dat komt goed van pas als je in de klimboom wilt klimmen die iets verderop tussen de andere bomen in het verlengde van de krib staat. Wil je zeker weten dat je bij de goede krib bent, ga dan op zoek naar de blauwe aap die hierop geschilderd staat.

Iets verderop vind je een ware ‘prikkelhut’, een plek in een prikkelstruik waar je een mooi kunstwerk kunt maken van alles wat je op het strand gevonden hebt. Bij ons lager er ook al een aantal stenen, waardoor we een mooi huis hebben kunnen bouwen. Tijdens het laatste stuk van de wandeling zie je nog de toren met daarachter het Amsterdam-Rijnkanaal. Als je goed luistert en kijkt, dan is hier van alles te horen en zien, zoals vogels en pootafdrukken. Je kunt het avontuur zo groot maken als je zelf wilt. Vervolgens loop je weer terug richting de twee kisten.

Wat een heerlijke plek om lekker te struinen is de Kleine Willemswaard. Zoals ons zoontje zei toen we weer thuis waren: dat was echt een groot avontuur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.